Kahramanmaraş’ta Gazeteciye Saldırıya 25 Bin TL Ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kahramanmaraş’ta gazeteciye saldıran Piserro Kahramanmaraşspor Asbaşkanı Hakan Ceyhan’a 25 bin TL para cezası verdi.

Kahramanmaraş’ta Gazeteciye Saldırıya 25 Bin TL Ceza

Kurul ayrıca 100 günlük hak mahrumiyeti cezası da verdi. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) üyesi de olan Orhan Külek’e Piserro Kahramanmaraşspor ile Uşak Spor maçında tribünlerde saldırıya uğradı.

Hakan Ceyhan tarafından saldırıya uğrayan gazeteci, görevliler tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken darp izleri de fotoğraflara yansıdı.

Olayın ardından PFDK Piserro Kahramanmaraşspor Asbaşkanı Hakan Ceyhan’a 25 bin TL para cezası ile 100 günlük hak mahrumiyeti cezası verdi.

KABUL EDİLEMEZ

Kahramanmaraş’ta birçok medya kuruluşu gazeteciye yapılan saldırıyı kınarken Asbaşkan Hakan Ceyhan’ın ‘Yanlışlık oldu’ açıklaması da tepkilere neden oldu.

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Kahramanmaraş Şube Başkanı Ebru Sema Akkurt, verilen cezanın bir emsal olmasını temenni ettiğini ifade ederek kulübünde özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Akkurt “Basın emekçisine yapılan saldırı asla kabul edilemez ve bunun yanında asbaşkanın komik açıklaması da kabul edilebilecek bir durum değildir. Bizler gece gündüz halkın haber alması için mücadele ederken bu ve benzeri saldırılar bizleri derinden üzmektedir. PFDK’nın verdiği bu karar olumlu ve yerindedir, ancak daha caydırıcı cezalar olabilir. “ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER