Kahramanmaraş’ta ki Böcek İstilasına Belediyeden Açıklama!

Kahramanmaraş’ta havanın ısınması ile evlere doluşan ve vatandaşta ciddi anlamda şikayete yol açan böcek istilası ile ilgili belediyeden açıklama geldi. Açıklama ile böcek istilasının mevsimsel hareketlilik yüzünden olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş’ta ki Böcek İstilasına Belediyeden Açıklama!

Belediye böcekler ile ilgili oluşan şikayetler ve basında yapılan haberler üzerine yaptığı açıklama da olayın bir istila boyutunda olmadığını ve belediyenin dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını devam ettirdiğini belirtti. Açıklamada ilimizin hayvan ve bitki çeşitliğinin çok yüksek olduğu bir bölgede olduğu belirtilerek ilimizin yüksek popülasyon içeren böcek gruplarına ev sahipliği yaptığına değinildi. Ayrıca ilimiz dışında bir çok şehirde bu böceklere rastlanıldığı ifade edildi.

Havaların bir anda ısınması ve soğuması gibi ani iklim değişikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan böcek türünün halk sağlığını tehdit etmediğine aksine zirai mücadeleye katkı yaptığına vurgu yapıldı ve bu böcek yoğunluğunun geçici olduğunun ve önümüzde ki günlerde ortadan kalkacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada son olarak çalışmalarla halk sağlığı alanında potansiyel hastalık taşıyıcısı olan zararlılara karşı siz vatandaşlarımızın sağlığını korumak gayesi ile ekolojik çevreyi ve hedef dışı canlıları koruyan ürünler/yöntemler kullanarak tüm ekiplerimizle birlikte İlimiz genelinde 7 gün 24 saat esasına uygun olarak yoğun ve kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir.” İfadesine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER