Koronavirüs ile Her Şey Değişiyor

Koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte sosyal hayatımızda, çalışma hayatımızda, bürokraside ve yaşamın bir çok alanında bir çok davranışımız değişti.

Koronavirüs ile Her Şey Değişiyor

Sosyal yaşamda öncelikle tokalaşma, sarılma bırakıldı. Bireyler kendi kişisel alışkanlıklarını değiştirirek önlemler aldı. Hijyen kuralları oldukça önem kazandı ve hiç satılmadığı kadar dezenfektan, kişisel temizlik malzemesi satıldı ve kullanıldı. Gözle görülür en büyük değişiklik ise insanlar maskesiz eldivensiz sokağa çıkamaz oldu. İnsanlar bu önlemleri alarak teması en aza indirmek için var güçleri ile uğraştılar.

İnsanlar alışveriş alışkınlıklarını da değiştirdi. Her zaman satılan ürünler yerlerini uzun ömürlü saklama imkanına sahip kuru gıda, makarna gibi ürünlere bıraktı. İnsanlar stoklar yapmaya başladı.Toplumsal hayat neredeyse durdu. Ortak kullanılan çoğu alan kapatıldı. Kapatılmayanlar ise sürekli dezenfekte edildi. Ve bu şekilde kullanılır oldu

Bürokraside büyük değişiklikler kaydedildi. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tokalaşmayı ve sarılmayı bıraktı ve bunlar yerine ilk olarak Brüksel ziyaretinde kullandığı uzaktan selamlaşması ile konuya dikkat çekti. Bu yöntem halk arasında ‘’Eyvallah’’ selamı olarak nitelendirildi ve sevildi. Daha sonrasında toplantılar hatta devlet başkanlarının toplantıları online sisteme geçerek bu noktada dahi koronavirüs etkili olmuş oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER