Koronavirüs Salgınında Esnafın Yanında Olan Belediyeye Esnaftan Teşekkür

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği geçirilen bu zor süreçte esnafın yanında olan ve esnafı destekleyen uygulamalar yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Koronavirüs Salgınında Esnafın Yanında Olan Belediyeye Esnaftan Teşekkür

Koronavirüs salgınının yayılması ile esnaf ekonomik olarak zor zamanlar geçirmeye başladı. Bir çok iş yeri salgın nedeni ile kapanırken, açık iş yerleri de gelirlerinde çok ciddi bir düşüş yaşadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda esnafının yanında olmak için bir çok çalışma başlattı. Bu kapsamda sürecin başladığı ilk günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı

Hayrettin Güngör, 25 Milyon TL’lik esnaf ödemesinin gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Esnaf odası ile de istişare eden Büyükşehir Belediyesi bu süreçte işlerinde çok ciddi azalmalar olan özel halk otobüslerine yönelik tedbirler aldı. Merkezde 348 araca 1.700 TL, Afşin ve Elbistan ilçelerinde ise araç başına 1500 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Belediye ayrıca kapalı olan işletmelere su faturası düzenlemeyip, açık iş yerlerine de yarı yarıya daha az fatura düzenleme uygulamasını başlattı. Bu desteklerin yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kendi mülkiyetinde yer alan iş yerlerinden kapalı olanlardan kira almayıp açık olanlardan da yarı yarıya kira alarak zor günlerinde esnafa derin bir nefes aldırdı. Bu aldırılan nefese esnaflardan teşekkür gecikmedi. Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu esnaf adına çalışmalarının esnafa yapılmış en büyük destek olduğunu ifade ederek çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkürlerini iletti ve umarım virüsü hep birlikte yeneceğiz mesajını verdi.

Yapılan yardımlarla ilgili bir başka teşekkürde Özel Halk Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Baltacı’dan geldi. Baltacı çok zor bir süreç geçirdiklerini yolcu sayılarının çok azaldığını ifade ederek Belediye ile birlikte bu sürecin üstesinden geleceklerini belirtti. Yapılan desteklerin önemine dikkat çeken Baltacı desteklerinden dolayı Hayrettin Güngör’e teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER