Malatya’daki deprem Kahramanmaraşlıları korkuttu

26 Şubat 2020 tarihinde saatler 02:00 gösterdiğinde Malatya’da meydana gelen depremin sarsıntısı Kahramanmaraş’ta da ciddi anlamda hissedildi.

Malatya’daki deprem Kahramanmaraşlıları korkuttu

İlk edinilen bilgilere göre Depremin merkez üssünün Malatya’nın Pütürge ilçesi olduğu belirlendi. Malatya’da 5.1 şiddetinde olan depremin sarsıntısı bir çok ilde hissedildi. Deprem sarsıntısını hisseden illerin arasında Kahramanmaraş’ta yer alıyordu. Sarsıntıyı hisseden Kahramanmaraş halkı evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Depremden kısa bir süre sonra kandilli rasathanesi depremin merkezinin Malatya’nın Kale ilçesinde olduğuna dair açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş’ta depremin ciddi oranda hissedilmesinin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) yurdunda kalan öğrenciler depremin ardından hızlı bir şeklide yurttan çıkarak sabaha kadar yurda girmek istemediler.

Kahramanmaraş’ın merkez halkını sokağa döken deprem Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde de yüzlerce kişiyi sokaklara döktüğü belirtildi.

Depremin bitmesinden birkaç dakika sonra artçı depremler meydana gelmeye başladı.

Türkiye’de kısa sürede meydana gelen birçok depremin temel nedenlerinden biri ise uzmanların Ülkenin her yıl batıya doğru 8 santimetre kayamsından kaynaklandığı da düşünülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER