Maraş Biberi Tartışması Yeniden Alevlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Kahramanmaraş biberi için kullandığı ‘Antep biberi’ açıklamasına Ali Öztunç’tan tepki geldi.

Maraş Biberi Tartışması Yeniden Alevlendi

CHP’li vekil Şahin’e, dili sürçmemişse Maraş biberini diline doladığını belirtti. Fatma Şahin’i daha önce de uyardığını dile getiren Öztunç bu biberin Antep değil Maraş biberi olduğunu ifade etti.

Fatma Şahin’in özür dilediğini ve biberin Maraş’a ait olduğunu kabul ettiğini anımsatan Öztunç, Maraş biberini bilinçli bir şekilde her seferinde Antep’e mal ettiğini kaydetti.

Ali Öztunç, Fatma Şahin’e Antep fıstığına Maraş fıstığı denilmesi durumunda ne olacağını sordu. Kahramanmaraş’ı yöneten Ak Parti yöneticilerini de eleştiren Öztunç, Fatma Şahin’e karşı korkudan sustuklarını iddia etti.

Ak Partililerden bu defa tepki beklediğini belirten Öztunç, Kahramanmaraş’ı korumanın sadece kendisinin değil hepsinin görevi olduğunu aktardı.

Şehrin korunması çağrısında bulunan Ali Öztunç, kendisinin de koruyabileceğini belirtti. Geçtiğimiz gün Fatma Şahin bir yurt dışı ziyaretinde Maraş biberi için Antep biberi cümlesini kullanmış ve tepki toplamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER