Maraş Kalesine Teleferik Yapımı İçin Başvuruda Bulunuldu

Yapımı yılan hikayesine dönen ve sonunda açılma kararı alınan Tarihi Maraş Kalesiyle ilgili çok güzel bir gelişme Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den geldi.

Maraş Kalesine Teleferik Yapımı İçin Başvuruda Bulunuldu

Uzun süredir büyükşehir belediye tarafından restorasyon çalışmalarına tabi tutulan Maraş kalesi ilk açılma kararı verilen tarihten uzun bir süre sonra açılıyor. 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Maraş Kalesi Kahramanmaraş halkı için büyük önem ve manevi değer olarak görülüyor. Tarihi Maraş Kalesinin açılma haberini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör Tarihi Kaleyi ziyaret ettiği esnada açıkladı. Tarihi Maraş Kalesinin Bayramdan kısa bir süre sonra açılacağına değinen Başkan Güngör eğer Kültür ve Turizm Bakanlığından izin alabilirsek kale için küçük bir teleferik sistemi kurmak islediklerini dile getirdi.

Ayrıca başkan Güngör Tarihi Maraş Kalesi için gelecek günlerde yapacak planlarını anlattı. Başkan Güngör, tarihi Maraş kalemizin restorasyonu bitti ve bayramdan sonra halkımıza açılacak. Kalemiz için üç aşamalı bir plan oluşturduk. İlk etapta kaleye giriş çıkışta zorluklar yaşamamak için araç giriş ve çıkışlarını en düşük seviyede tutmaya çalışacağız. Kalenin aşağısında araç park alanları yapacağız ve yürümekte zorluk çeken vatandaşlarımız içinse akülü arabalarla kaleye kadar çıkartacağız.

Teleferik Sistemi İçin Başvuruda Bulunduk

Kalenin aşağı kısmında bulunan Acemli Caminden kaleye doğru bir çeşit asansör yada teleferik sistemi kurmak istiyoruz. Teleferik Sistemine izin almak için Kültür Bakanlığına başvuruda bulunduk.

Bunun yanı sıra Başkan Güngör kaleye bayrak yolu ve bayrak direğinin dibine milli mücadelemizi anlatan bir çalışma yapacağız dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER