Merak Edilen Teravih Namazıyla İlgili Soruları Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle camiiler belirli bir süre önce ibadete kapatılmıştı ve artık camii cemaatine vakit namazlarının ve Cuma namazlarının evlerinde kılınması istenmişti. Bunun ardından Ramazan ayı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanından Ramazan ayı için en merak edilen sorulardan birisi olan Teravih namazı soruldu.

Merak Edilen Teravih Namazıyla İlgili Soruları Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı

Sorulan sorunun ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ramazan ayında kılınacak teravih namazı için açıklama yaptı. 2020 yılı ramazan ayı temalı Ramazan ve Sorumluluk bilinci isimli tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş Yaptığı açıklamada 11 ayın sultanı olan ramazan ayında kılınacak olan teravih namazını camiiler kapalı olduğu için herkes evinde ailesiyle kılabilir Çünkü teravih namazı ferdi bir namazdır ifadelerini kullandı.

Şuan dünyamızda ki savaş, açlık, şiddet, vahşet ve sağlık sorunlarına dikkat Çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dünyamızın Allah Tarafından verilen düzenini herkes kendi vicdanında muhasebe etmelidir. Özellikle koronavirüsünden dolayı bu günlerde sağlığın kıymeti daha da çok arttı 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında oruç tutmanın insan vücudunun bağışıklık sistemini yükseltmesine değinen Diyanet İşleri Başkanı Yüce Allah’ın bize verdiği emanetlere sahip çıkalım dedi.

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, İftar sofraları kurmak yerine, gıda paketleri, alışveriş kartları, bayramlık kıyafet dağıtarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağız. 35 ülkede ramazan ayının sonuna kadar 38 bin 450 gıda, 46 bin iftar paketi dağıtımı ve 10 bin 800 yetime bayramlık kıyafet dağıtacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER