Merhabalar, HO HO HO..

Noel çılgınlığı

Merhabalar, HO HO HO..

‘Çam ağacının altında bir ömür’

Ülkemizde gelinen son durum!

Her yerde süslenen ağaçlar, binalar, paylaşılan fotolar, alışveriş çılgınlığı ve tüketime özendirilen bir toplum.

Noel, seneyi devriye

Yılbaşı bizim için ne önem arz ediyordu?

Sahi yılbaşı bizim için ne anlam ifade ediyor? Bizim ülkemizde neden bu kadar yılbaşı merakı oluştu benim gözümden kaçan ama kitlelerin bu kadar kabul ettiği bugünün yılın sonu olmasından başka ne anlamı var?

Sanırım bizi ilgilendiren hiçbir tarafı yok ama görüyorum ki her yer ışıl ışıl her tarafta bir hazırlık bir telaş.

Bunun sebebi: yozlaşan değerlerimiz mi?

Yoksa ülkemizin her geçen gün bu kültürü beğenmesi ve kendi geleneklerinden uzaklaşıp yeni bir kültürü kabullenmesi mi?

O kadar uzaklaştık ki bizim değerlerimize yabancı olan adetleri kendi adetlerimizmiş gibi kabul etmeye başladık.

Çam ağaçlarının süslenmeleri, hediyeler alınması hatta o gece özel yemeklerin hazırlanması ve günün özel olduğunu düşünüp ona göre giyinmeler

Noel baba ile fotoğraf çektirmeler, tatil planlamaları; bizler özellikle yeni yetişen nesillerimize kötümü örnek oluyoruz?

Kendi değerlerimizden uzaklaşıyor muyuz?

Kendi Dini ve Milli bayramlarımızın kutlamalarını dahi bu kadar şatafat ve gösteri ile kutlayamazken başka bir dine ait ritüelleri bu kadar benimsememizin altında yatan gerçekler neler.

Neden değerli dostlar Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanları vahşet olarak haber yapan kanallar bugün kesilecek hindilerden hiç haber yapmıyor.

Bugünün bir Müslüman için tek ifadesi senenin bitmesi olması gerekirken maalesef çam ağacının altında çekilen ve paylaşılan fotoğraflar ve videolar NEDEN.

Kendi ÜLKEMDE bu kutlamaların yapıldığını görmek restoranlarda rezervasyonların yapılması tatil yerlerinin dolması o gün için özel yemeklerin yapılmaya başlaması beni düşündürmeye ve bunun ile ilgili bir yazı yazmaya ikna etti.

Gelen tehlikenin ve çocuklarımızın algılarının nasıl değiştirildiğini görmemiz gerekirken bizlerde sanki bugün bizim öz kültürümüz gibi hareket etmeye başladık

Bugün bizim için sadece yeni bir yılın başlangıcı olmalı diğer inanışlar ve kültürler için ne ifade ettiği bizim için önemli olmamalı bizler hoş görü ile onların yaşamlarına saygı duymalı ve kendi hayatlarımıza devam etmeliyiz

Bu tarz özendirici uygulamaların bizim değerlerimizden üstün tutulması, bugünün sanki daha önemli imiş gibi lanse edilmesi beni düşündürmenin yanında kaygılandırıyor.

Unutmayın bir ülkenin örfünü, adetini, dilini yok ettiğinizde benlikleri de yok olur benliklerimizi korumamız için elimizden geleni yapmalı ve bu algı yönetimine bir dur demeliyiz.

Bizim bayramlarımızda yapılmayan eğlenceler, kutlamalar maalesef bu zamanda yapılmakta sanırım idarecilerimizin ve büyüklerimizin kendi dini ve milli bayramlarımızda daha ilgi çekici ve özendirici işler yapmalı.

Bayramlarımızın önemi anlatılmalı şenlik havasında kutlanmalı özellikle yeni yetişip gelen çocuklarımıza bu işin aslı anlatılmalı. Yılbaşının bizim için seneyi devriye olduğu ona göre muamele görmesi gerektiği bununda bizim için hiçbir anlam ifade etmediği bizim bayramlarımızın ve kutlamalarımızın neler olduğu bu etkinliklerimizin coşkulu bir şekilde kutlanması gerektiği anlatılmalı aksi halde çam altında yetişen bir nesil bizleri bekliyor.

Vesselam.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın açıkhöz
Akın açıkhöz - 1 yıl Önce

Diline saglık hocam çok güzel özetlemişiniz gelinen noktayı

Tekerek elif
Tekerek elif - 1 yıl Önce

Çok iyiydi

Sabure Tekerek
Sabure Tekerek - 1 yıl Önce

Çok üzücü bir durum maalesef, ne Noel bizi. Nede noel papazı bizim dinden bi haber olan insanlarımız kendine ait olmayan ve yanlış olan herseye merak duyuyorlar Allah ıslah etsin. Bizleri

Davud Yağcı
Davud Yağcı - 1 yıl Önce

“Ya Rab! Böyle mi olacaktı, benim cennet yurdum?
Baktım da etrafıma yalnızım, ağladım durdum.

Bir mânâ veremedim, şu Milâdî yılbaşına!
Şaştım da kaldım, Müslümanların vah telaşına!

Çevirdim başımı, nereye ettimse bir nazar.
Gördüm ki, Noel için hazır, yer-yer çarşı-pazar.

Muhammet Ilgaz
Muhammet Ilgaz - 1 yıl Önce

Mustafa bey umarım gelecekte son cümlenizde siz yanılmış olursunuz

SIRADAKİ HABER