MHP’den provokatörlerin iftiralarına sert yanıt

MHP Kahramanmaraş İl ve ilçe teşkilatları ortak basın toplantısı düzenleyerek, Ülkü Ocakları ve MHP teşkilatı hakkında ortaya atılan provokasyon iftiralarını sert bir dille yalanladı.

MHP’den provokatörlerin iftiralarına sert yanıt

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarının provokatif paylaşımında, Kahramanmaraş’ta Ülkü Ocakları Başkanın halkı Suriyelilere yönelik galeyana getirecek çağrıda bulunduğu iddia edilmişti. Çirkin iftira sonrası basın mensuplarının karşısına geçen MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, İlçe Başkanları ve Ülkü Ocakları Başkanı da yanına alarak, şehit cenazesi öncesi ve sonrasında kentte yaşanan gelişmelerin ayrıntısını anlattı.

Yapılan haber ve paylaşımların, provokasyon amaçlı olduğunu, bu tür gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden MHP İl Başkanı Doğan, “Son günlerde basın ve bazı twetter hesaplarında gerek MHP ve gerekse Ülkü Ocakları hakkında aslı olmayan yazılar yazılmaktadır.

İdlip şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 28 Şubat 2020 tarihinde watsap ve sosyal medyadan mesajlar yayınlandı. 29 Şubatta şehidimiz Akif akçadağ’ın cenaze namazını kılarak ebediyete yolcu ettik. Ama 28 şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta bu şekilde mesajlar atıldı. Bu mesajlardan valimiz ve il emniyet müdürümüzün haberi vardır. Ben onlara teşekkür ediyorum gerekli önlemleri aldıkları için provokatörlerin yakalanması için çalışmalar yapılmaktadır. Biz şehidimizin cenazesinden bir gün önce toplanarak teşkilatımıza gerekli uyarıları yaptık.” dedi.

DOĞAN, AÇIKLAMASININ DEVAMINDA ŞU SATIR BAŞLARINA DEĞİNDİ

“KALABALIK SÜKUNETLE DAĞITILDI”

“Ancak şehidimizin cenazesinden sonra bir gurup orada toplanarak içlerinden bazıları bozkurt selamı yaptı. Bu selam yapıldı diye yapılan oyunu hiç kimse MHP ve Ülkü Ocaklarımıza mal edemez. Bu bozkurt selamını geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’da yapmıştı. Biz teşkilat olarak Ulu Cami önüne gittik, biz halkımıza orada gerekli açılamayı yaptık. Bazı esnaflarda; ‘Biz burada Suriyelilerin olmasına karşı değiliz, bizim tepkimiz dükkan açmalarına’ diye söylediler. Bizde bu şikayetlerini ilgili birimlerle paylaşacağımızı söyledik ve oradaki kalabalık sükunetle dağıtıldı.”

“BU OLAYLAR KAHRAMANMARAŞ’TA YILLAR ÖNCE YAŞANDI, DERS ALALIM”

“Kahramanmaraşlı hemşerilerime bir kez daha çağrı yapıyorum; “Sosyal medya üzerinden provokatörlük yapanlara karşı hepimizin uyanık olması lazım. Bu olaylar Kahramanmaraş’ta yıllar önce yaşandı, bundan ders almalıyız.”

“SOKAĞA ÇIKANLARIN KARŞISINA BİZLER ÇIKARIZ”

“Kahraman ordumuz İdlib’de mücadele etmese bugün beklide Kahramanmaraş sokaklarında, Gaziantep’te, Urfa’da bu çatışmalar ülkemizin içerinse gelecekti. Kahraman Türk ordumuz orada mücadele ederken ülkücülere düşen görev devletimizin, milletimizin, ordumuzun ve hükümetimizin yanında yer almaktır. Biz ülkücüler bu durumda sokağa çıkmayız. Sokağa çıkanların karşısına bizler çıkarız.”

“24 ŞUBAT TARİHİNDEN İTİBAREN ELBİSTAN’DA ÜLKÜ OCAKLARI TEŞKİLATIMIZ YOKTUR”

“Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı twetter hesabından yalan yanlış paylaşım yapıyor, bu haberin yalan olduğunu bildiği ve altına yazdığı halede Elbistan Ülkü Ocaklarını olaya karıştırıyor. Oysa bizim 24 Şubat tarihinden itibaren Elbistan’da Ülkü Ocakları teşkilatımız yoktur, yeni görevlendirme halen yapılmamıştır. Ayrıca, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları halkı galeyana getirdi diye provokatörlük yapmaktadırlar. Memleketimiz ve milletimiz gerçek provokatörleri bir kez daha görsün. Biz sağ duyu çağırısı yaptık, sokağa çıkmayın dedik. Tüm bu iftiracı ve provokatoröler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

“BİR SİYASİ PARTİNİN İLÇE BAŞKANI, SOSYAL MEDYASINDAN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ HAKKINDA ‘BENİM CUMHURBAŞKANIM DEĞİLSİN, HİÇBİR ZAMANDA OLMADIN’ DİYE 29 ŞUBATTA PAYLAŞIM YAPIYOR”

“Bir siyasi partinin ilçe başkanı, sosyal medyasından sayın cumhurbaşkanımız hakkında ‘benim Cumhurbaşkanım değilsin, hiçbir zamanda olmadın diye 29 Şubatta paylaşım yapıyor. Adama sorarlar; peki sayın başkan 12 Şubat 2020’de Kahramanmaraş’a gelen Sayın Cumhurbaşkanımızı o gün karşılamaya sayın milletvekiliniz ve sayın il başkanınızda gelmiştir. O zaman o karşılamaya gelen İl başkanı ve milletvekiliniz Cumhurbaşkanını mı karşılamaya geldi? Yoksa Ak Parti Genel Başkanını mı karşılamaya geldi. Eğer Cumhurbaşkanı karşılamaya geldilerse acil istifa etmen lazım.”

“SİZİN CUMHURBAŞKANINIZ PUTİN MİDİR? YOKSA ESAD MIDIR?”

“Ülkenin Cumhurbaşkanı görevinin başındadır. Bizde her zaman arkasındayız. Bugün Cumhurbaşkanını tanımayanlara soruyorum; sizin Cumhurbaşkanınız Putin midir? Yoksa Esad mıdır?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER