Milli Beka Hareketi Derneği’nden Antalya Barosu’na Suç Duyurusu

Milli Beka Hareketi Derneği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasif Şahin hakkında suç duyurusunda bulunan Antalya Barosu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milli Beka Hareketi Derneği’nden Antalya Barosu’na Suç Duyurusu

Kahramanmaraş Milli Beka Hareketi Derneği İl Başkanı Avk. Sami Şen, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ankara’da ki baro başkanı ve avukatların yürüyüşünde yaşanan olaylar sonrası İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasif Şahin hakkında suç duyurusunda bulunan Antalya Barosu’nu eleştirdi ve suç uydurma fiili gerekçesi ile Antalya Barosu’na suç duyurusunda bulundu.

Yapılan Yürüyüş Kanuna Aykırıdır.

Yapılan yürüyüşün kanuna aykırı olduğunu belirten Kahramanmaraş Milli Beka Hareketi Derneği İl Başkanı Avk. Sami Şen: ‘’ Toplananlar hukukçu dediğimiz seçilmiş kişilerdi. Hukukçu kimliği ile oraya toplanmalarına rağmen vatandaşın bile bilebileceği yürüyüş ve toplantı kanununa göre valiye bilgi vermeden, izin almaya dahi ihtiyaç duymadan toplantı ve yürüyüş yapmak istediler. Yapılan işlem tamamen kanuna aykırıdır. Emniyet güçleri de müsaade etmediler. İzin almalarına gerek yok valiliğe haber verseler, vali toplantı yapılacak yeri yürünecek yerin güvenlik için uygun mudur? Değil midir? Bunun analizini emniyet genel müdürlüğü ile yapar. Ama bunlar biz ayrıcalığa sahibiz gibi davrandılar, biz baroları temsilen geldik diyerek ayrı bir imtiyaz istiyor gibi davrandılar. Normalde yürümek hakları olabilir, hiç kimse buna engel olamaz ama en azından nezaketen bilgi verilebilirdi. İfadelerine yer vererek yürüyüşün usule uygun olmadığını ve yapılan müdahalenin doğru olduğunu belirtti.

Süleyman Soylu’dan Onay Alarak Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Avk. Sami Şen yürüyüşün emniyet güçleri tarafından engel olunmasının, doğru olduğunu çünkü ortada kanuna aykırı bir eylem olduğunu belirtti. Antalya Barosu’nun emniyet güçlerinin onlara engel oldukları için hürriyete tahdit edildiği gerekçesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali Vasif Şahin hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren Şen: ‘’ Şimdi bizim devletimiz büyük elhamdülillah böyle yanlış yorumlamalarla, kanuna aykırı yapılan bir işi sanki her şey kanuna uygunmuş gibi göstererek, devletimizi bakanımızı, valimizi devletin makamlarını haksız yere suç ithamında bulunarak onları yıpratmaya çalışmak elbette ki cesaret ister. Bunların arkalarına aldıkları bir cesaret var. Ve bunun karşılığında biz milli beka olarak karşısında durmak zorundayız.’’ İfadesine yer verdi ve böyle bir duruma asla izin vermeyeceklerini belirtti. Yapılan suçlamayı yalan, yanlış ve uydurma olarak nitelendiren Şen, Bakan Süleyman Soylu ve Vali Vasif Şahin hakkında yapılan suç duyurusunun bir suç uydurma fiili olduğu vurgulayarak Antalya Baro Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve Cumhuriyet Savcısına teslim ettiklerini belirtti. Yaptıkları suç duyurusunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan onay alarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Avk Şen: ‘’ Bizim genel başkanımızdan sayın bakanımızdan onay aldıktan sonra bismillah diyerek şikayet dilekçemizi Kahramanmaraş Başsavcılığı aracılığı ile Antalya Başsavcılığına gönderdik.’’ İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER