Milli Beka Hareketin'den İzmir Ve Ankara Barosu’na Kınama, İmamoğlu’na Suç Duyurusu

Geçtiğimiz Cuma günü hutbesinde okuduğu vaazda İslamiyet’in eşcinselliği yasaklamasına değinen Diyanet İşleri Başkanı hakkında İzmir ve Ankara Barosu üyeleri basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunmuştu. Bu duruma Milli Beka Hareketi sessiz kalmadı ve bu baro üyelerini kınayan bir açıklama yaptı.

Milli Beka Hareketin'den İzmir Ve Ankara Barosu’na Kınama, İmamoğlu’na Suç Duyurusu

Mili Beka Hareketi yaşanan bu durum da Diyanet İşleri Başkanı Pr. Dr. Ali Erbaş’ın yalnız olmadığını onun yanında olduklarını belirtip Erbaş’ın suç unsuru bulunduran hiçbir hareketinin ve açıklamasının olmadığına değindi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde tartışmaya sebep olan broşür dağıtımı hakkında da açıklamaya yer veren Milli Beka Hareketi Kahramanmaraş Başkanı Av. Sami Şen bu broşür çalışmasının İslamiyet ve Aleviliği birbirinden ayrı gösterme çabası olduğunu ifade etti. Anadolu insanının yüzyıllardır birbirinin değerlerine, dinine saygılı bir biçimde yaşadığını açıklamasında ifade eden Şen, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu durumu bozmak için nifak tohumları ekilmeye çalışıldığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu’na Suç Duyurusu

Hareket yaptıkları açıklamada dağıtılan broşürde özellikle ve kasten islamiyetin en temel değeri olan Allah lafzının Arapça olarak yahudinin taburesinin altına giydirilerek İslamiyet ve Müslümanlar aşağılanmıştır ifadesine yer vererek burada ki asıl amacın “sizin inandığınız en kutsal değeriniz bizim altımızdadır” mesajı vermek olduğunu belirtti. Böyle bir durumu asla kabul etmeyeceklerini belirten Milli Beka Hareketi konu ile ilgili olarak Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumlular hakkında bu gün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Ayrıca Ekrem İmamoğlu ve konunun diğer muhataplarını şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 15:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatan sevdalısı
Vatan sevdalısı - 4 yıl Önce

Teşekürler hemşerilerim gerekini yapmışsınız ellerinize sağlık

SIRADAKİ HABER