Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Yenileniyor

Kahramanmaraş’ta gençlerin uğrak noktası olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ki yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Hayrettin Güngör burasının yenilenerek bütüncül bir kültür merkezine dönüşeceği müjdesini verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Yenileniyor

Kahramanmaraş Onikişubat’ta merkezi bir noktada bulunan ve gençlerin yoğun bir şekilde kullandığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi bahçesinde bulunan amfi tiyatronun yıkımına başlandı. Yıkımı yerinde inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kültür merkezinde bulunan atıl alanların yıkılıp yerlerine çocuk kütüphanesi yapılacağını duyurdu. Bölgede ki TEMA vakfı binasının ve Yunus Emre Camii’ni içine alan alanda bir meydan çalışması yapacaklarının müjdesini verdi.

Gençlerle istişare ettiklerini gençlerinde bu merkezde birden fazla mekan istediklerini belirten Güngör, bu kapsamda atıl durumda ki amfi tiyatronun yıkımıyla çalışmaların başladığını açıkladı ve çalışmaların 1 yıl süreceğini belirtti. Bu kapsamda tiyatro yerine çocuk kütüphanesi yapılacak, Yunus Emre Camii ile merkez arasında kalan alana ise konferans salonları, kafeleri, kütüphanesi ile bütüncül bir kültür merkezi oluşturulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER