Normalleşme adımlarından sonra 9 ildeki vaka artışı uzmanları korkuttu

İki gün önce Normalleşme adımlarının ilki atıldıktan sonra 9 şehirde vaka sayılarında ki artış dikkat çekti.

Normalleşme adımlarından sonra 9 ildeki vaka artışı uzmanları korkuttu

Koronavirüsün ülkemizde ki etkisini kaybetmek üzere olmasından dolayı Cumhurbaşkanlığı tarafından normalleşme adımları kademeli olarak atılmaya başladı. Bu normalleşme adımları kapsamında AVM’ler, güzellik salonları, berberler ve kuaförlerin açılması bazı illerde yoğunluklara neden olduğundan dolayı vaka sayılarında artış olması uzmanları endişelendirdi.

Batman, Düzce, uşak, Kars, Adıyaman, Van, Gaziantep, Rize ve Zonguldak’ta vaka sayılarında ciddi artışlar olduğu uzmanların gözüne çarptı. Bu illerde ki vatandaşların havaların ısınmasından dolayı ve evde karantinada kalmanın bunalımından dolayı kendilerini dışarıya attılar.

Ayrıca bu 9 ilde yapılan gözlemlere göre vatandaşlarda maske takımında ki zorunluluğa uymama ve sosyal mesafe kuralına uymayışları dikkat çekti. Bu maske ve sosyal mesafe kuralını ihmal etmeleri vaka artışlarını doğrudan etkiledi.

Nisan ayının başlarında Batman’da sadece 9 koronavirüs vakası bulunurken son yapılan belirlemelere göre bu sayı 450’ye çıktı. Konuyla ilgili açıklama da bulunan Batman Valisi Hulusi Şahin, vaka sayısında ki bu ciddi artışlardan dolayı şehrimiz için radikal kararlar almak zorunda kaldık ve Ramazan Bayramında hükümetten sokağa çıkma yasağı uygulaması için başvuru yapacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER