Nurhak festivalle renklendi!

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Nurhak Kültür Şenlikleri’ büyük coşkuya sahne oldu.

2 gün süren şenliklere üst düzey CHP’li isimler katıldı.

Bölge halkının büyük bir ilgi gösterdiği şenliklerde CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Veli Ağbaba, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Tokat'a bağlı Almus ilçesinin Kınık Beldesi Belediye Başkanı Güven Arslan gibi isimlerin yanı sıra Atlas Yardım Derneği Başkanı Ferda Altıntaş da katıldı.

Festivalde Manuş Baba, Serpil Efe, Umuda Ezgi, Ferhat Karaca ve Derya Çağlayan gibi isimler sahne aldı.

Nurhaklı şairler ve yazarlar buluşması ile başlayan şenliklere yoğun katılım olduğu gözlendi.

Şenlikle ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Nurhak bir mozaik kenttir, herkese hitap eden bir kent, o yüzden çok mutluyuz.” Dedi.

Öztunç; “Nurhak Kahramanmaraş’ımız en güzel ilçelerinden biri. Nurhak temizdir, çevresi düzenlidir. Neredeyse asfaltsız yol yoktur. Pazaryeri inşaatımız bitmek üzere, hem Pazar yeri olacak, hem gençler için spor yeri olacak. Önümüzdeki yıl 30 odalı bir otel planımız var. Yaşam parkımız 60 dönüm üzerine kuruluyor. Yakın zamanda huzur evi inşaatımız başlayacak. Makine parkurumuzda hiç sıkıntımız yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu Nurhak’a 15 milyon liralık yatırım yapacak. Bugün yine tekstil atölyesi açılımı yaptık. Bugün burada coşkulu bir kalabalık var. Ak partili de var, CHP’li der var. MHP’li de var. Nurhak bir mozaik kenttir, herkese hitap eden bir kent, o yüzden çok mutluyuz.

Ben Kahramanmaraş’ta hizmet yapmayan AK Partili belediyelerden bıkan vatandaşlarımızı Nurhak’a davet ediyorum. Gelsinler Nurhak’a bir kent nasıl olur, şehirde o güzellik nasıl yaşanır gelsinler görsünler.”

Festivale konuk olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Vali Ağbaba, da Türkiye’yi renksizleştirmek, tek renge bürümek bu topraklara ihanettir.” dedi.

Türkiye’nin ortak değerlerine işaret eden Ağbaba şunları söyledi;

“Pandemiyle birlikte Belediyelerin gelirleri çok düştü. Hayat pahalı, mazotun artması belediyeleri de çok etkiledi. Ekonomik buhranın olduğu dönemde bile yapılan çalışmaları başarılı buluyoruz. Başkanımızdan araç gereçlerle, kimseye muhtaç olamadan ciddi bir çalışma görüyoruz.

Bu toplumun birlikte olmasını sağlayan değerler var. Neşat Ertaş, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Cemal Süreyye, bunlar ortak değerlerdir. Müzik insanları birleştiriyor. Maalesef son bir yılda festivaller yasaklanıyor. Bunun kimseye faydası yok. Türkiye’yi renksizleştirmek, tek renge bürümek bu topraklara ihanettir.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER