Otobüs Biletlerinde Fahiş Fiyata Son

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklama ile son dönemler de artan karayolu taşımacılığında oluşan fahiş fiyatların taban ve tavan fiyat uygulaması ile son bulacağını belirtti.

Otobüs Biletlerinde Fahiş Fiyata Son

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklama ile karayolu taşımacılığında ki yönetmeliklerde de değişikliğe gittiklerini belirtti. Bu değişiklikler ile taşımacılığa ilişkin taban ve tavan fiyat uygulamasına gidildiğini ve  yolcu terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını, firmalara da taşıyacakları yolcuları başka firmalara 3 ay aktarabilme imkanı sağladıklarını belirtti. Yapılan bu değişiklikler ile bilet fiyatlarında ortaya çıkan fahiş fiyatların önüne geçilebilecek. Ayrıca değiştirilen yönetmelik ile firmalara taşıyacakları yolcuları başka firmalara 3 ay aktarabilme imkanı verildi. Ayrıca firmalar yolculara haber vermek kaydı ile zaman tarifelerinde değişikliğe gidebilecek. Böylece vatandaşlar 'otobüs dolsun' diye terminallerde beklemek durumda kalmasının önüne geçilmesi ve firmaların ortaya çıkan durumdan en az şekilde etkilenmesi hedefleniyor.

Bakan yaptığı açıklamada koronavirüs salgını ile ortaya çıkan sıkıntılı dönemde büyük rol oynayan lojistik sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın insanüstü gayret göstererek, vatandaşa hizmet anlayışıyla çalıştığını söyleyerek söz konusu firmalara ve tüm lojistik çalışanlarına teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER