Paralel Yapı Çıkmazı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın belediyelerin yardım çalışmaları ile ilgili yaptığı paralel yapı söylemi tartışmalara neden oldu. CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Mahir Ünal’ı bu söylemi ile ilgili olarak eleştirdi.

Paralel Yapı Çıkmazı

Kahramanmaraş AKP Millet Vekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile tartışmalara neden oldu. Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılması ile birlikte belediyelerde virüse karşı önlem almak için yardım kampanyaları başlatmıştı. Daha sonra ki süreçte özellikle CHP adaylarının belediye başkanı seçildiği illerde bu yardım kampanyaları durdurulmuş ve devlet içinde devlet yakıştırması yapılarak bu belediyeler hükümet cephesi tarafından suçlanmış ve İç İşleri Bakanlığı tarafından banka hesapları dondurulmuştu. Bu durumun ardından söz konusu belediyeler yardımı kesmeyip değişik uygulamalarla yardım etmeyi sürdürdü. Tartışmalar ile ilgili olarak Mahir Ünal paralel yapı çıkışıyla olayları daha da alevlendirdi ve Ünal’a karşı tepkilerin doğmasına ve Ünal’a karşı birçok eleştirinin yöneltilmesine neden oldu. Eleştirileri yöneltenlerin başında CHP Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş geliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısına verilen tepkilerden ilki AKP’li belediyelerin aynı CHP’li belediyeler gibi yardım kampanyaları yapması ve onlara aynı tepkilerin verilmemesi oldu ve bunun üzerine Ünal Ateş CHP’li Ankara Belediyesi yardım kampanyası düzenliyor ve paralel yapı oluyorsa Gaziantep Belediyesi de yardım kampanyası düzenliyor o zaman Gaziantep Belediyesi de mi paralel yapı sayılmış mı oluyor ? Sorusunu Mahir Ünal’a yöneltti.. Hükümetin önünü kestiği ifade edilen ve Ünal’ın paralel yapı dediği yardımlarda tepkilerin bir diğer odağı. Halk ekmeklerin dağıttığı bedava ekmek kampanyasının durdurulması, Adana’da ki 1000 yataklı sahra hastanesinin mühürlenmesi ancak Kahramanmaraş, Gaziantep, Konya gibi AK Parti Belediyelerinin yardım kampanyalarına devam etmesi ülke olarak geçirdiğimiz zor günlerde ortaya bir çelişki daha çıkardı. CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş’de bu çelişkiye tepki göstererek. Mersin Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı bedava ekmek kampanyasına paralel yapı diyen Mahir Ünal’ın memleketi olan Kahramanmaraş’ta her mahallede günde 250 ekmek dağıtılması akıllara çifte standart mı var sorusunu sordu. Ayrıca Ateş 2002’den beri paralel yapıdan bir çok isimle beraber yol alanlarla çalışan Mahir Ünal’ın paralel yapı benzetmesinin garip olduğunun vurgusunu yaptı.

Bu konunun yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı sıra gündemde olan ve uzun süredir çözüme ulaştırılamayan Aksu Çayı sorununa karşı aldığı tutuma da değinen Ünal Ateş bu mevzunun da uzun zamandır çözülmeyi beklediğini belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
YUSUF
YUSUF - 4 yıl Önce

şu etrafına paravan konulmuş bin tane yatağa hastane diyorsunuz ya .daha denecek birşey yok

SIRADAKİ HABER