Parayla Maske Satışı Yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu görüntülü konferans kabile toplantısının ardından “Para ile maske satışı tamamen yasaklanmıştır. Market vb. gibi yerlerde verilen maskeler ücretsizdir.” İfadelerini kullanarak parayla maske satışının resmen yasaklandığını söylemiştir. Ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı’ndaki pandemi hastanelerinin 45 günlük bir süre içerisinde bitirileceğini söyledi.

Parayla Maske Satışı Yasaklandı

Cumhurbaşkanı kabinesi toplantısı dün saat 15:18’de Huber Köşk’ünde video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Bu toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Korona virüsüne karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirdiği aktarıldı. Ek olarak video konferans görüşmesi esnasında terörle mücadele ve uluslararası gelişmeler de konuşuldu. Yapılan kabine toplantısının ardında da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu;

İlk olarak para ile maske satışının yasaklanmasını açıklayan Erdoğan, Türkiye Devleti olarak bütün vatandaşlara maskeleri ücretsiz olarak ulaştıracaklarını söyleyerek, ülkemiz ve dünya için zorlu geçen bu süreçte fırsatçıların eline taviz vermeden herkese ücretsiz olarak maske temin edeceklerini söyledi ve kimsenin para ile maske almamasını ve parayla maske satmaya çalışanlar için gerekli cezalar uygulanacağını bildirdi.

Ek olarak pandemi için yapılacak olan 1000 yatak kapasiteli iki hastanenin de 45 gün içerisinde biteceğini bildiren Erdoğan, Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet el ele vererek tüm imkanları seferber ederek her türlü tehditle başa çıkabilecek potansiyeldeyiz ve gün de yaptığımız bu ifadelerini kullandı ve son olarak sözü Milli Dayanışma Kampanyasına getirdi.

Kredi garanti donunun destek kapasitenin arttırıldığını belirten Erdoğan, vergi sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladıkları kolaylıklara bir yenisini daha ekleyeceklerini söyledi. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmenin Nisan, Mayıs  ve Haziran aylarından itibaren yapacakları banka kredi ödemelerini erteleyeceklerini ve bu ertelemeden kaynaklanan maliyeti de KOSGEB’in üsteleneceğini bildiren Erdoğan, İhtiyacı olan hiçbir vatandaşın devletten yardım istemekten çekinmemesinin gerektiğini ve yardım taleplerinin hepsine  gözden geçirildikten sonra yardım yapılacağını bildirdi ve Milli Dayanışma Kampanyasına desteğin 1 milyar 500 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER