PKK Tarafından Hain Saldırı! Ekmek Parası Kazanmaya Giden 5 Vatandaşımız Şehit Oldu

PKK terör örgütünden yine kalleşçe bir saldırı düzenledi ve 5 vatandaşımız hayatını kaybetti.

PKK Tarafından Hain Saldırı! Ekmek Parası Kazanmaya Giden 5 Vatandaşımız Şehit Oldu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dağa yakmak için odun kesmeye giden 5 vatandaşımıza PKK terör örgütü tarafından kalleşçe bir saldırı düzenlendi. PKK’nın yaptığı hain saldırıda 5 vatandaşımız şehit oldu. Kısa süre içerisinde olay yerine sağlık ekipleri, köy korucuları, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. 
Diyarbakır valiliğinden yapılan açıklamada 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur açıklaması yapıldı. Ayrıca Diyarbakır Valiliğinden Şehitlerin ailelerine sabır şehitlere ise Allah’tan rahmet diliyoruz sözleri ifade edildi. 
Olay yeri inceleme ve yetkililerin yaptığı araştırmaya göre Diyarbakır’ın Güleç Mahallesi kırsalına odun kesmeye giden orman işçilerinin geçtiği sırada hain teröristlerin önceden yerleştirdiği (EYP) el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olduğu açıklandı.
Saldırıyı düzenleyen hain PKK örgütüne bağlı kişileri bulmak için güvenlik güçlerince geniş ve detaylı bir arama çalışması başlatıldı. 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Akar, sabah saatlerinde ekmek parası için odun kesmeye giden işçilerimize el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi ve 5 vatandaşımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bunların hiç biri yanlarına kalmayacak hepsinin hesabını soracağız şeklinde açıklama da bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER