Provokatif paylaşımlar yalanlandı

Türkiye Sınır kapılarını açmasıyla birlikte ülke genelinde ki tüm Suriyeliler sınıra akın etti. Bununla birlikte bazı şehirlerde Suriyelilere karşı protestolar meydana geldi. Bunlardan birisi ise sosyal medya devi olan Twitter’da Elbistan’la alakası olmayan vidolar paylaşarak 'Elbistan'da Suriyelilere saldırı var’ etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Provokatif paylaşımlar yalanlandı

Sosyal medya da ve ulusal basında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini kötülemek amacıyla bazı yalan haberler ve paylaşımlar yapıldı. Elbistan üzerinden yapılan kirli tezgah yetkililer tarafından yalanlandı.

Twitter’da Bugün Elbistan adı altında atılan twitlerde Ülkemizde gündem oldu. Yapılan paylaşımlarda Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanının emriyle Elbistan İlçesindeki Suriyelilere saldırıldı iddiası dolaştı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuğba Özer ise, Elbistan ile alakası olmayan görüntüleri Elbistan'da çekilmiş gibi takipçileriyle paylaştı.

Başta Elbistan İlçe Kaymakamlığı Elbistan İlçe belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Milletvekili Ali Öztunç ve birçok vatandaş paylaşılan görüntülerin Elbistan ile bir bağlantısı olmadığını ve sosyal medya da ki yapılan haberlerin yalan olduklarını belirttiler.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuğba Özer kendi sosyal medya üzerinden paylaştığı Elbistan ile alakası olmayan videoyu ve Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanına attığı iftiranın yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen paylaşımlarını kaldırmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER