Recep Tayyip Erdoğan’dan Kritik Açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş birliği Konseyi’nin korona virüsü salgını konulu olağanüstü video konferans zirvesinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan’dan Kritik Açıklama

Konu ile ilişkili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan “Görünmez düşmana karşı savaşıyoruz ve bu savaş oldukça zorlu bir savaştır.” İfadelerini kullandı. Ek olarak bu savaşın küresel bir boyutta sosyo- ekonomik bir krize yol açtığını ifade ederek durumun ciddiyeti bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Türkiye’nin salgın için gerekli tedbirleri hızla alıp hayata geçirdiğini ve salgınla mücadele eden diğer birçok ülkeden daha hazırlıklı yakalandığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin korona virüsünü ortaya çıktığı ilk andan itibaren ciddiye aldığını ve çalışmalara başladığını belirtti. Korona virüsü ile mücadele sırasında alınan tedbirlerin başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi ticaret açısından olumsuz etkilediğini ve bu sebepten dolayı ulaştırma, sınır geçişleri ve gümrük gibi alanlarda halk sağlığını korumak amacıyla alınabilecek en hızlı çözümleri, en erken süreyle hayata geçirmek için çalışmalar sürdürüldüğünü söyledi. Uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının hayati önem taşıdığını ve belirli kontroller altında sürdürüldüğünü de ifade eden Erdoğan, sadece ticaretin değil iletişim sektörünün de bu salgından zararlı çıktığını söyleyerek telekominasyon şirketlerinin var güçleriyle çalıştıklarından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ek olarak korona virüsü ile mücadele sırasında 64 farklı ülkeden 25 bini aşkın vatandaşımızı ülkemize dönmesini sağladığımızı belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER