Restoranlar ve otellerde açılıyor! İşte Bakanlık Tarafından Belirlenen İşletme Açma Sertifikası Şartları

11 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak atılan normalleşme adımlarına AVM’lerden sonra restoran ve otellerin de açılması eklendi.

Restoranlar ve otellerde açılıyor! İşte Bakanlık Tarafından Belirlenen İşletme Açma Sertifikası Şartları

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan restoran ve oteller normalleşme adımlarıyla birlikte açılacak. Bugün açılan AVM’lerden sonra vatandaşın gözü oteller ve restoranlara çevrildi. Bu konuyla ilgili de diğer hafta içinde hijyen genelgesi adı altında yeme- içme ve konaklamayla ilgili konuları anlatan bir genelge yayınlanması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre genelge yayınlandıktan sonra yani 27 Mayıs günü oteller ve restoranlar kapılarını müşterilerine açabilecek.

Ama hükümet tarafından 21 Mart’ta yayınlanan karar hala uygulanmaya devam edecek. 21 Mart’ta yayınlanan karar ise garsonların masaya hizmeti olmayacak sadece paket servis yapan ve devlet tarafından izin verilen 100 bin restoran tekrar çalışma faaliyetlerine başlayacak.

Ama bu restoranların ve otellerin açılması için öncelikle bakanlık tarafından hijyene uygun olduğuna dair bir sertifika alması gerekmektedir. Bakanlığa bu sertifika için başvuran işletmeler bakanlığın resmi internet sitesinden açıklanacak.

Sertifika almaları için işletmelerin şu kuralları uygulaması gerekiyor;

1- işletmenin içinde bulunan masalar arasında en az 150 cm olması, sandalyeler arasında ise en az 60 cm olması gerekmektedir.

2- masalarda yemek yiyen her müşteriden sonra masa ekipmanları baştan aşağı dezenfekte işlemine tâbi tutulacak.

3- masaların üzerinde müşteriler için tek kullanımlık baharatlıklar ve peçeteler kullanılacak.

4- işletmelerin mutfakları bakanlık tarafından belirlenen temizlik protokolüne uygun temizlenecek ve yetkililer tarafından yapılan temizlik işlemleri kayıt altına alınacak.

5- gıda ürünlerinin işletmeye alınmasından sunum aşamasına kadar olan tüm adımlar gereken güvenlik ve gereksinimlerini tamamlayacak.

7- işletmelerde çalışan personellere koruyucu kıyafetler verilerek her gün ateşleri ölçülecek.

8- işletmelerden her gün numuneler alınarak incelemelerde bulunulacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER