Rüya proje sene sonunda tamamlanacak

Osmanlı zamanında yapılaması düzenlenen ve 145 Yıllık rüya olarak nitelendirilen Karadeniz- Akdeniz otoyolu projesinin sonuna yaklaşıldı.

Rüya proje sene sonunda tamamlanacak

Karadeniz ile Akdeniz arasında ki mesafeyi 6 saate indirecek rüya projede sona yaklaşıldı. Dev projenin senen sonuna kadar bitirilmesi düşünülüyor. Sene sonunda yol trafiğe açıldığında Türkiye’nin Kuzeyi ile Güneyi arasında ki ulaşım 6 saate inecek.

Bu dev proje direkt olarak 5 şehir dolaylı olaraktan da 50 şehri ilgilendiriyor. Osmanlı padişahı ikinci Abdulhamid’in düşündüğü dev projeyi Osmanlı padişahı Fransız mühendislere çizdirdiği biliniyor. Bu rüya projenin ilk temeli 1929 yılında atıldı. Daha sonra proje kapsamında yaşanan bazı sorunlar ve güzergah tartışması rüya projenin durmasına neden oldu. 2004 yıllında tekrar yapılaması için gündeme gelen dev projenin ihalesi ancak 2008 yılında sonuçlandı. Toplamda 818 kilometre uzunluğa sahip olan Karadeniz – Akdeniz otoyolu projesi ulaşımda Türkiye için çok büyük bir rol oynayacağı düşünülüyor.

145 yıllık rüya proje Sivas, Ordu Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, şehirlerinden geçerek Karadeniz’in kapılarını Akdeniz ve İç Anadolu’ya açacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER