Sıfıra çıkan üreticiye Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinden Destek

Kahramanmaraş’ta ahır yangınında 245 küçükbaş hayvanı telef olan üreticiye, Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince başlatılan yardım kampanyası ile toplanan 160 küçükbaş hayvan bağışlandı.

Onikişubat İlçesine bağlı Yenidemir Mahallesi'nde oturan Bahattin Kılıç'a ait ahırda geçtiğimiz hafta çıkan yangında, 245 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kılıç, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın nedeniyle her şeyini kaybetti. Yangının ardından harekete geçen Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, yardım kampanyası başlattı ve üyelerine toplu mesaj gönderdi. Birlikle birlikte il genelindeki hayvan üreticileri de bu kampanyaya kayıtsız kalmayıp destek oldu.

Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu koordinesinde toplanan 160 adet küçükbaş hayvan bir ton yemle birlikte Bahattin Kılıç'a teslim edildi.

Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, birlik olarak bu gibi durumlarda üreticilerin yanında yer aldıklarını belirterek; “Bahattin Kılıç kardeşimizin 245 küçük baş hayvanı çıkan yangında telef olmuştu. Üreticimizin zararını telefi etmek için gönül rızasıyla birliğimizde kampanya başlattık. Kampanya sonrası kimlerini biz topladık kimlerini vatandaşlarımız kendisi getirdi. Şu anda 160 adet anaç ve yavru hayvanı işletmesine teslim ettik. İnsanlarımızın duyarlılığından dolayı üyelerime teşekkür ediyorum. Bu gibi durumları Allah başka arkadaşlarımız yatamasın.” Diye konuştu.

Yeniden hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bahattin Kılıç'ta; “Başkanımızın başlattığı kampanya üzerine bütün birlik üyelerimiz desteklerini gösterdiler. Başlatılan kampanya sayesinde şuan ayaktayım. Bütün malım yanmıştı, eşim ve çocuklarımla perişan vaziyetteydim. Fakat yapılan yardımlarla yeniden ayağa kalktım. Birlik başkanıma ve üyelerimizden Allah razı olsun.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER