Sınırdaki Göçmenlere Karşı Avrupa’nın İki Yüzlülüğü

Ülkemizin geçtiğimiz aylar içerisinde yaşanan Suriye sorunu ve AB’nin verdiği sözleri tutmamasının ardından ülkemizde bulunan 4 milyon mülteci misafirin Ege de ki illerimizin sınır kapıları mülteciler için Avrupa’ya açılmıştı.

Sınırdaki Göçmenlere Karşı Avrupa’nın İki Yüzlülüğü

Bunun ardından yüz binlerce Mülteci Göçmen Yunanistan sınır kapılarına ilerleyerek Avrupa’ya geçme hayallerine yaklaşmaya başladılar. Ama Yunanistan sınırında bulunan Yunan polisleri mültecilerin Yunanistan’a geçmelerine izin vermeyerek mültecilere insanlık dışı katı savunmalar yaparak Yunanistan’ın hem mültecileri ülkelerinde istememelerini bu denli gösterdiler hem de sınırda bulunan Mültecilere Avrupa’nın yardım etmediği gözler önüne serildi.

Ayrıca Yunanistan sınır kapılarına akın eden mülteci topluluğuna Avrupa’nın tepkisiz kalması ve bir çözüm üretmemesi Avrupa’nın iki yüzlü olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilere Yunanistan Cumhurbaşkanının emri ile plastik mermi, biber gazı ve hatta yeri geldiğinde gerçek mermi bile kullandılar. Denizden geçmek isteyen mültecilerin Yunan güvenlik güçleri tarafından botları batırıldı, dövüldü ve paraları gasp edilerek tekrar sınır dışına gönderildi. Bu durum insanlık tarafından ayıplanacak bir durum haline geldi ve Avrupa bu duruma kayıtsız kaldı.

Şimdi insanlık, insan hakları denince mangalda kül bırakmayan Avrupa Birliği ülkelerindeki ırkçılık ile savaşıyor…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER