Son Dakika: Trump, DSÖ’ye Sağladığımız Fonlar Askıya Alınacak

ABD başkanı Trump, korona salgınında Çin yanlısı davranmakla suçladığı DSÖ’ye (Dünya Sağlık Örgütü) verdikleri fonları askıya alacaklarını bildirdi.

Son Dakika: Trump, DSÖ’ye Sağladığımız Fonlar Askıya Alınacak

Beyaz Saray’da günlük gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün korona salgınında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını ve ABD’nin Çin’e yönelik seyahat yasağına da karşı çıktığını dile getirdi. İlerleyen konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü’nü Çin odaklı çalıştığını belirterek, DSÖ’nün çalışmalarına bakacaklarını ve ABD olarak DSÖ’ye sağladıkları fonun büyük bir kısmını askıya alacağını ifade etti. Gazetecilerin bu konuda ilgili yoğun sorularının ardından sakinliğini takınarak “bunu kesin yapacağımızı söylemiyorum fakat bun yapmayı düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk olarak ABD başkanı Trump, DSÖ’yü Vuhan’da olanları dünyaya bildirmemekle suçladı. Vuhan’da gerçekleşen olayları gördükten sonra Vuhan’a ve Vuhan’dan dışarıya olan tüm seyahatleri durdurmaları gerekirdi ifadelerini kullanan Trump, gazetecilerin kendisine daha önce söylediği “Virüse grip gibi davranın” ifadesinin ardından “Bu salgını grip ile karşılaştırdım çünkü dünya tarihindeki en kötü pandemi 1918’deki İspanyol gribiydi” açıklamasını yaptı.

Afrikalı Amerikalıların korona virüsünden daha fazla etkilendiğini belirten Trump, bu durumdan çok fazla şikayetçi olduğunu dile getirdi ve siyasi anlamda da bu durumun Amerika’yı zarara uğratacağını belirtti. Konuyla ilgili ise tam olarak; “Bu gerçek bir problem ve verilerde de apaçık ortada. Bu konuyla yakından ilgileniyoruz. Zor ve korkunç bir durum. Ortada bir orantısızlık var ve Afrikalı Amerikalılar bu salgından çok fazla etkileniyor.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER