SON DAKİKA: Türkiye Büyük Buluşmaya Kitlendi! Yılmaz Özdil’den Çağrı

Sözcü gazetesinin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan programın dünkü yayınını yine binlerce seyirci izledi. Soruşturmacı ve televizyon habercisi olan Uğur Dündar ve ülkemizin en çok okunan köşe yazarı uzman gazeteci Yılmaz Özdil, Türkiye’nin ve dünyanın gündemi olan corona virüsüne ilişkin pek çok önemli konuyu ele aldı.

SON DAKİKA: Türkiye Büyük Buluşmaya Kitlendi! Yılmaz Özdil’den Çağrı

Programın sonlarına doğru Yılmaz Özdil dikkat çeken bir konuyu ele aldı ve geçen yıl 5 Nisan ile bu yıl 5 Nisan arasındaki 1 yıllık süreçte ölüm sayılarını karşılaştırdı ve aradaki farka değindi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz Özdil’in açıklamaları şu şekildeydi; “Bu ölen insanlar sadece rakamdan ibaret oluyor. Sanki insan değillermiş gibi, birer rakamlarmış gibi. Hangi şehirde oldukları, kim oldukları bile yayınlanmadığı için üç olmuş, on olmuş, sanki değersizlermiş gibi bir rüzgâr estiriliyor. Rakamlar her nedense aynı seviyede seyrediyor.”

Değinilen konular ve yapılan açıklamaların ardından pek çok seyircinin kafasında soru işareti oluşturan programın tekrar Yılmaz Özdil’in açıklamalarıyla dağılan dikkatleri topladı. Yılmaz Özdil’in programda yaptığı konuşmaları özetleyecek olursak; 

  • Geçen yıl nisan ayında İstanbul’da 193 vatandaşımız hayatını kaybederken bu yıl bu sayı 325’e çıktı. İki yıl arasında 132 kişilik bir fark var ortada.
  • Türkiye genelinde corona virüsünden 73 kişi hayatını kaybetti denildiğinde aynı gün sadece İstanbul’da hayatını kaybedenlerin sayısı 132. Bu insanların neden öldüğünü Türk halkına açıklamak lazım.
  • Hem Bilim Kurulu hem Sağlık Bakanlığı hem de bu rakamlara vakıf olan CHP’li belediyelerin topluma mutlaka şeffaf bilgi vermesi gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER