Son Dakika: Türkiye’nin Yardım Ettiği Ülke Bu Sefer İngiltere Oldu.

Türkiye geçtiğimiz günlerde Kosova başta olmak üzere 5 ülkeye yardımda bulunmuştu. Bunun ardından çalışmalarına ara vermeden çalışan Türkiye bu sefer İngiltere’ye yardımda bulundu.

Son Dakika: Türkiye’nin Yardım Ettiği Ülke Bu Sefer İngiltere Oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım kolilerinde maske, tulum vb. gibi korona virüsü ile mücadele sürecinde önemli olan sağlık malzemeleri Başkent Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan A400M tipi askeri kargo uçağına konarak İngiltere’ye doğru yola çıktı. Geçen sefer Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, İtalya ve İspanya ya gönderilen uçaklarında yer alan kolilerde Hz. Mevlana’nın sözü “Ümitsizliğin Ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” Yer aldı ve ek olarak Türkiye Cumhuriyeti ve yardım yapılacak ülkelerin bayrakları da yine yerini aldı.

Korona virüsü ile mücadele edilen bu zorlu süreçte Türkiye kendisi gibi zor durumda olan birçok ülkeye yardım göndererek bir kez daha yardım seferliğini kanıtlamıştır. Özellikle İspanya, İtalya ve İngiltere gibi korona virüsle mücadele de oldukça zor durumda olan ülkelere yaptığı yardımlarla siyaseti arka planda tutarak önce insan hayatına verilen saygının önemini bir kez daha vurgulamıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER