Tartışma yaratan dizi ile ilgili savcılık karar verdi

Gündemi bir süredir meşgul eden Netflix yapımı Aşk 101 dizisi ile ilgili şikayetler üzerine savcılık konu ile ilgili kararını açıkladı.

Tartışma yaratan dizi ile ilgili savcılık karar verdi

Geçtiğimiz günler de internet üzerinden üyelerine yayın yapan Netflix izleme platformu üzerinden yayına giren Aşk 101 isimli dizi, gençlerin ahlakını etkilediği ve dini değerleri zedelediği gerekçesiyle oldukça tartışma konusu olmuştu. Dizi ile ilgili savcılığa bir çok suç duyurusunda bulunulmuştu. Bunun üzerine savcılık yaptığı açıklama ile tartışmalara noktayı koydu. Savcılık tarafından yapılan açıklama da dizi hakkında soruşturmaya gerek olmadığı kararının verildiği açıklandı. Kararda söz konusu dizinin yayınladığı mecranın ücret karşılığı üye olunması gereken bir platformda yayınlanması ve kamuya açık bir televizyon programı olmamasından dolayı böyle bir karar verildiği açıklandı.

İzleyenlerin hür iradesi ile ücret karşılığı diziyi izlediği, izlemek istemeyenin kendi iradesi ile izlememesi gerektiği belirtildi. Bu yüzden ihbarlar dikkate alınmadı. Böylece dizi ile ilgili şikayetlere son nokta konulmuş oldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER