Terhis Tarihleri Belli Oldu

Askerlikleri uzayan askerlerin bir süredir ne zaman terhis olacağı konusu büyük merak konusu olmuştu. Beklenen açıkla Milli Savunma Bakanı’ndan geldi. Gelen açıklama ile askerlerin terhis tarihleri de belli olmuş oldu.

Terhis Tarihleri Belli Oldu

Koronavirüs salgını sebebiyle aksayan askeri takvim, yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan sonuçlar kapsamın da düzenlendi. Bir süredir askerlerin ne zaman terhis olacağı, celp işlemlerinin ne zaman yapılacağı, bedelli askerliğin ne zaman olacağı soruları kamuoyunda cevap bekliyordu. Yapılan düzenleme ile bu sorular cevap buldu. Takvimi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı. NTV’ ye açıklama yapan Hulusi Akar 1 Haziran’dan itibaren normalleşme çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Açıklamasında operasyon bölgelerinde virüs tespit edilmediğini ve operasyonların aksatılmadığını personel temin, atama, eğitim gibi alanlarda ertelemenin gerçekleştiğini ve belirtti. Akar yapılan normalleşme çalışmaları kapsamında 31 Mayıs’tan itibaren terhis işlemlerinin başlayacağını, celp işlemlerinin 5 Hazirandan itibaren gerçekleşeceğini ve bedelli askerliğin 20 Haziran’dan itibaren yeni asker alımının yapılacağını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER