Türk-iş işçi bayramını kutladı ve açıkladı: Bu 1 mayıs’ta meydanlar boş kalacak

Türk-iş Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve (Tes-İş) Şube başkanı Hacı Mehmet KAVUK 1 Mayıs dolayısı ile bir açıklama yaparak işçilerin bayramını kutladı.

Türk-iş işçi bayramını kutladı ve açıkladı: Bu 1 mayıs’ta meydanlar boş kalacak

Hacı Mehmet Kavuk bu sene alanlarda olamayacaklarını ancak alanlarda olamasalar da biz biriz ifadelerine yer vererek tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı ve eşit günlerin geleceğine, el birliği ile her zorluğun altından kalkılabileceğini belirterek bir olan hepimiz başaracağız ifadelerine yer verdi.

İşçi Bayramı ile ilgili bir bildiri yayınlayan Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay bildiri de içinde olunan olağanüstü hal nedeni ile meydanlarda olunamayacağını belirtti. Atalay: Bu sene hak arayanların çıktığı meydanların sessiz kaldığını ama halkın temel mal ve hizmetlerin karşılanması için işçilerin hala çalışmaya devam ettiğini ifade etti. İşçilere, mal ve hizmet üretimini bu zor koşullar altında sürdüren arkadaşlarımız, gece gündüz demeden canını dişine takarak, büyük bir özveriyle çalışıp adeta yaşamlarını ortaya koyan kardeşlerimiz, diyerek seslenen Atalay: Bugün “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Emeğin ve emekçinin değerini bugün toplumun tüm kesimleri bir kez daha gördü. Diyerek çalışanların, emekçilerin toplum hayatı içinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Atalay yayınladığı bildiride ayrıca dünyanın geçirdiği salgın dönemiyle hiç tanık olunmayan şeylere tanık olduğunu ve dünyanın değişeceğini bu zamanın ise işçinin, memurun, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işsizin, yani toplumun geniş kesimlerinin taleplerinin karşılanması zamanıdır, olarak ifade etti ve koronavirüs salgınının Dünyanın ne derece adaletsiz bir şekilde yönetildiğini, işçi hak ve özgürlüklerinin, öncelik sıralamasında ne kadar gerilerde olduğunu herkesin yüzüne vurdu. Yoksulların, yeterli sağlık, beslenme ve barınma koşullarına sahip olmayanların karşı karşıya kaldıkları sefaletin boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade etti. Ayrıca Atalay bu süreçte hala taleplerinin geçerliliğini koruduğunu ifade etti ve küresel olarak salgının üstesinden gelineceğine olan inancının tam olduğunu söyleyerek güzel günler umuduyla herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER