Türk Ordusu’nun Karşısına Onlar Çıkıyor

Suriye’de başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’ kademe kademe devam etse de çok yönlü krizde kapıya dayanmışa benziyor. PYD/PKK Suriye ve Rusya ile anlaştı. Belliki ABD-Rusya’da anlaşmış ve bölge, büyük olasılıkla Rusya güdümünde bir hal alacağa benziyor.

Türk Ordusu’nun Karşısına Onlar Çıkıyor

Haber Analiz...

Hal böyle olunca Türk Ordusu’da PYD ile mücadelesinde bir yavaşlama olacak. Belkide Rusya’nın baskıları ile bölgeden ayrılma durumuna bile gelme ihtimali var. Ancak Türk Ordusu’nun bu denli profesyonel bir operasyonla terör örgütünü köşeye sıkıştıracağı ve temizleyeceği kimse tarafından beklenmiyordu.

ARTIK HERKES TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ BİR NEBZE FARKETTİ

Bölgede ABD-Rusya ikilisinin güç gösterisi Türk Ordusu’nun hızlı ve yüksek profesyonellikle yaptığı terör temizliği ile durdurulmuşa benziyor. Ama karşımızda herkesle anlaşabilen kendini herkese çok rahat satabilen bir terör örgütü var. Şimdide belikli Rusya’nın kontrolünde hareket edecek. Burada Türk Ordusu çok dikkat etmeli ve temizlediği bölgelerde hakimiyetini korumalıdır. Çünkü bölgeye Esed güçleride geldi ve Rusya’nın da desteği ile bir saldırı yapma olasılığı ihtimaller dahilinde.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak Türkiye bölgedeki hakimiyetini korumalı ve terör örgütünden temizlenen bölgeler kesinlikle bir anlaşma bile olsa Rusya’ya teslim edilmemelidir.

Çünkü bir söz vardır. ‘Ayıdan Post Moskof’tan Dost Olmaz’ Rusya çok dönek ve bir o kadar da kindar bir ülkedir. Geçmişte yapılan bir şeyi unutmaz ve bunu perde arkasından hesabını sormaya kalkabilir. Ama doğru strateji ve politik başarı ile Rusya ikna edilirse Türk Ordusu’nun kontrolündeki bölgeler Türkiye’nin koruma kalkanı olabilir. Terör örgütlerini ülkemizden uzak tutmanın en önemli yolu şuan yapılan operasyonla kontrol altına alınan bölgeler ve burada konuşlandırılacak ağır silah ve güvenli nokta durumudur.

Hükümet sonuç ne olursa olsun geri adım atmaz ve kontrol altına aldığı bölgeleri koruyabilirse geleceğin en önemli plan kurucu ve bölge hakimi olarak dünyanın karşısına çıkacaktır.

Bazen her şey politika ile çözülmez. Ama saha da olduğu kadar masada da kazanmak önemlidir..,

Muhammet Furkan Gökçe'nin haberi...

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER