Türk Silahlı Kuvvetlerine Ait Askeri Konvoy İdlib’e girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine ait yaklaşık 50 zırhlı araç rejim güçlerinin kontrolündeki İdlib’e girdi. Türk silahlı kuvvetleri ile birlikte Suriye Milli Ordusu da Türk askerlerine eşlik ederek idlib’e giriş sağladılar.

Türk Silahlı Kuvvetlerine Ait Askeri Konvoy İdlib’e girdi

600 Bin Suriyeli Türkiye Sınıra Geldi

Suriye de bitmek bilmeyen saldırıları durdurup Sivillere güvenli bölge oluşturmak için sabah saatlerinde İdlib’e giren Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık 600 asker ile bölge de konuşlandılar. Suriye de saldırıların devam etmesi Suriye halkının Türkiye sınırlarına gelmesine neden oluyor. 2020 yılı başından bu yana Türkiye Sınırına yaklaşık 600 bin Suriyeli geldi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli isimleri Sınırın Sıfır Noktasında Bilgi Aldılar

Geçtiğimiz günlerde de Türk Silahlı Kuvvetlerinin paşaları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Milli savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye Sınırına giderek sınırın sıfır noktasında incelemeler yapmışlardı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bölge de ki taktik kontrol merkezinde bölge ile ilgili son durumları öğrenmişti.

3 Şubat’tan bu güne kadar Rejim güçlerinin bölge de ki saldırılarında 20 askerimiz Şehit olurken 101 rejim unsuru ise etkisiz hale getirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER