Türkiye’den 5 Ülkeye Daha Yardım Malzemesi

Türkiye kendisi gibi dünyayı esir almış korona virüsü ile mücadele eden 5 ülkeye daha yardım malzemesi gönderdi.

Türkiye’den 5 Ülkeye Daha Yardım Malzemesi

Başkent Ankara Etimesgut Askeri Havalimanında Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova için hazırlanan askeri kargo uçağı yola çıktı. Askeri uçak içerisinde yer alan yardım setinde maske, tulum ve tanı kiti yer aldı. Yardım kolilerinin üzerinde ise Hz. Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var.” Sözü yer aldı. Buna ek olarak yardım kolilerinde Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ve yardım yapılacak ülkelerin bayrağı da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Sağlık Bakanlığı balkan ülkeleri için maske, tulum ve tanı kiti gibi yardım malzemeleri hazırlandı ve Başkent Ankara Etimesgut Askeri Havalimanında 5 farklı ülkeye yardım yapmak amacıyla yola çıktı. Hazırlamış olduğumuz bu yardım sırası ile 5 farklı ülkenin (Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova) başkentlerine gidecek ve yardım kolilerini ulaştırarak yoluna devam edecek.

Dünyayı esir alan korona adlı virüs nedeniyle pek çok ülke zor durumda kaldı. Başta ülkemiz olmak üzere elinden geldiğince diğer ülkelere yardımda bulunan ülkeler sayesinde umarız dünya karşı karşıya kaldığı bu felaketin üstesinden gelecek ve bu zor günlerde birbirimize sağlamış olduğumuz yardımlar sayesinde nice dostluk ilişkileri kurulacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER