Türkiye’nin En Büyük Lavanta Vadisi Elbistan’da Oluşturulacak

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde başlatılan lavanta vadisi projesi kapsamında ilk fidanlar toprağa ekildi.

Türkiye’nin En Büyük Lavanta Vadisi Elbistan’da Oluşturulacak

Yapılacak olan lavanta vadisi projesi ile ilçeye hem görsel güzellik hem de ekonomik katkı oluşturulması hedefleniyor. Gerçekleştirilecek proje ile ilgili açıklama yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz Elbistan’ın bu proje ile lavantanın ana vatanı olacağını belirtti ve fidelerin tamamen belediye imkanları ile yetiştirildiğini ifade etti.

Konum olarak Pınarbaşı mesire alanının üst tarafında bulunan Çubuklu Vadisi olarak adlandırılan alana dikilen fideler ile Elbistan lavanta balı ve yağı üretiminde söz sahibi olmayı planlıyor Ayrıca büyüyen ve olgunlaşan fideler ile bir görsel şölen oluşturulması planlanıyor. Projeyle ilgili Elbistan’ı lavanta kokulu ilçe haline geleceğini belirten Gürbüz toplamda 1 milyon metre karelik bir alanda dönüşümü hedeflediklerini belirterek bu 1 milyon metrekarelik alanda botanik bahçeleri, trekking yolları ile yepyeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Açıklamasında oluşturulan alanla birlikte ülke çapında iddialı bir rekreasyon alanına kavuşacaklarını ifade eden Gürbüz;’’ Aslında coğrafyayı da değiştirmiş olduk.

Bu çalışmayla beraber vadinin üzeri tamamen lavanta ekim alanı haline geldi. En önemli kaynaklarımızdan birisi Ceyhan Nehri’dir. Ceyhan Nehri ve etrafında bir milli park oluşturmayla ilgili bir çalışma içindeyiz. ‘Lavanta Vadisi’ olarak değerlendirmiş olduğumuz yaklaşık 100 hektarlık bir alan. Burada vatandaşlarımıza hem günlerini güzel geçirebilecekleri bir yaşam ortamını sunarken, diğer taraftan da aromatik bir bitki olan lavantanın endüstriyel üretimini de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Lavanta yağı ve arıcılık noktasında da Elbistan’da yeni bir sektör oluşturacağını düşünüyoruz.’’ Diyerek bu projenin Elbistan’da büyük bir değişim ve gelişim gerçekleştireceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER