Ücretsiz Maske Kampanyasında Önemli Değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan maske kampanyasına aşırı ilgiden dolayı yenir değişiklik geldi.

Ücretsiz Maske Kampanyasında Önemli Değişiklik

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın talimatıyla ücretsiz maske dağıtma kampanyası başlatıldı.
5 Nisan itibariyle başlatılan Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın ortak düzenlediği kampanyaya çok kısa sürede büyük bir ilgi gelmesiyle birlikte kampanya da bazı değişiklikler yapıldı. 20 yaş üstü ve 65 yaş altı kişilerin yararlanabileceği bu ücretsiz maske kampanyasını ilk duyurulduğunda ePttAvm üzerinden yapılıyordu. Ama kısa süre de büyük ilgi göstermesiyle birlikte sistemde bazı sorunlar oluştu. Bunun ardından alınan yeni kararla birlikte ücretsiz maske kampanyası e-devlet üzerinden başvurularak yapılmaya başlandı.  E-devlet’e kaydırılan kampanya başka bir değişiklik yapılmadı. 
Ücretsiz maske kampanyasına da ülke genelinde büyük bir destek geldi. Ayrıca ücretsiz maske kampanyasından yararlanan kişilerin hafta da bir paket yani beş tane alma hakkı bulunuyor ve kampanyaya katılan kişilere maskeler PTT kargo aracılığıyla evlerine kadar teslim edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER