Ülkemiz Daha Önce Görülmeyen Böcek Türleri Tarafından Tehdit Altında

Geçtiğimiz haftalarda ülke sınırımıza kadar dayanan çekirge istilasın ardından şimdide uzmanların açıklamalarına göre ülkemizde yeni böcek türleri göreceğiz ve bu böcek türlerinin ülkemizin başına iş açacağına deyindiler.              

Ülkemiz Daha Önce Görülmeyen Böcek Türleri Tarafından Tehdit Altında

Geçtiğimiz haftalarda İran’dan geçen çekirge istilasının bir kısmı ülkemizin sınırlarına kadar dayanmıştı. Hatta Hakkari’de birçok çekirge şehirlere kadar gelmişti. Halk tarafından büyük endişeye neden olan bu çekirge istilası ülkemize gelmeden gitmişti. Uzmanlar bu konuyu araştırırken yeni bir açıklamada bulundular. Prof. Dr. Hasan Sevgili’nin açıklamasına göre ülkemizde yeni tür böcekler var. Ülkemizde yeni ortaya çıkan bu böcek türlerinin tarım ürünlerine ciddi hasarlar vermesi bizim bu açıdan başımıza iş açacak ifadelerini kullandı. Ayrıca bu yeni böcek türleri zamanla artacak halkımız bu duruma hazırlıklı olmalı dedi.

Yeni tür böceklerin ülkemize gelmesinde asıl nedenin küresel iklim değişikliği olduğunun işaret eden Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili, bu türlerin işgalci türler olduğuna değindi.

Vatandaşların kelebeğe benzettiği ama kelebek olmayan Ağustos böceği grubunda yer alan Japonika isimli bu yeni böcekler Asya kökenli bir böcek familyasından geliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER