Ülkemizdeki Korronavirüs Salgınıyla İlgili Bir İyi Bir De Kötü Haber

Ülkemizde hızla yayılan koronavirüsüyle ilgili bir iyi bir de kötü haber var. Ülkemizde ki hızlı artışı ile büyük riskler oluşturan koronavirüsüyle ilgili bir iyi bir de kötü haber var.

Ülkemizdeki Korronavirüs Salgınıyla İlgili Bir İyi Bir De Kötü Haber

Ülkemizde ki 100. Vakanın tespitinden sonra ki yapılan testlerde vaka sayısının bu derece hızlı artması tüm Türkiye’yi korkutmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye 100. Vakanın tespitinden sonra ki vaka sayısının artmasında en hızlı yayılım ve artış gösteren ülake oldu. 
Türkiye'nin, virüsün en çok etkilediği ABD, İtalya, İngiltere, İspanya, İran gibi ülkelere göre enfekte hasta sayısında daha hızlı tırmandığı görülüyor Tedbirlerin alınmasına rağmen halkın durumun ciddiyetini tam anlamaması yüzünden vaka tespitinden sonra ki bir hafta içinde kimse evde kal çağrılarına uymayarak tedbirleri dinlemediler. Ayrıca yapılan bir diğer araştırmaya göre ülkemiz dünya da en çok vakaya sahip olan 9. Şehir olarak ilk 10’da yer alıyor.  Ülkelerde ki  salgın dan dolayı hayatını kaybedenlerinde sayısı diğer ülkelere göre iyi durumda ve bu hususta Almanya’nın arkasında 2. Sırada yer alıyor.
Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her gün yeni tedbirler alarak hızla yayılan bu virüs salgınını ülkemizde en kısa sürede durdurmak için çabalıyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER