Ünal Ak Parti’nin Sosyal Mecralarda ki Etik Kurallarını Açıkladı

Sosyal mecraların kolaylıklarına değinen Mahir Ünal açıklamasında bu mecralarda artık kuralların kaçınılmaz olduğunu belirterek 12 etik kuralı açıkladı.

Ünal Ak Parti’nin Sosyal Mecralarda ki Etik Kurallarını Açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sosyal mecraların kullanımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Günümüzde hayatımızın vazgeçilmezlerinde biri haline gelen sosyal mecralar ile ilgili hayata getirdiği kolaylıklara, hız unsuruna ve avantajlarının önemine değinen Mahir Ünal bu mecraların kuralsız kullanımın etik sorunlar ortaya çıkardığını ifade etti. Ünal bu konuda Ak Parti olarak hazırladıkları sosyal mecralarda uyulması gereken etik kuralları kendi sosyal medya hesabından paylaştı, ayrıca NTV’de katıldığı bir programda açıkladı. Paylaştıkları bu kurallara kendi parti mensuplarının koşulsuz uyacağını ifade eden Ünal diğer siyasi partileri de bu etik kurallara uymaya davet etti.

Sosyal mecraların doğru kullanıldığını ancak doğru kullanılmadığında birer yalan ve iftira aracına dönüştüğünü ifade eden Ünal özgürlük tanımına vurgu yaparak birinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini hatırlatarak sosyal medya da zarar verici eylemlerin kısıtlanmasının özgürlüğü koruyacağını söyledi. Bu kapsamlarda Ünal’ın açıkladığı 12 maddelik etik kurallar: Saygılı, nefretten uzak bir kullanımı, saldırgan tutumdan kaçınılan içerikler, görüşlere saygı, özel yaşamın ihlal edilmemesi, sözlü şiddet ve tehditten uzak durma, siber zorbalıktan kaçınma, şeffaf olarak gerçek kimlik kullanımı, toplumda infial ve endişe yaratacak içeriklerden uzak durup sağ duyulu olma, manipülasyon ve prime yer verilmemesi, toplumsal ahlaka içeriklerin yayınlanmaması maddelerini içeriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER