Virüs Salgını Bittikten Sonra Ki Süreç İçin 9 Maddelik Rapor Cumhurbaşkanına Sunuldu

Virüs salgınını tamamen bitirmek için 9 maddelik rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Virüs Salgını Bittikten Sonra Ki Süreç İçin 9 Maddelik Rapor Cumhurbaşkanına Sunuldu

Türkiye’de koronavirüs salgının azalmasıyla birlikte dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramından sonra ki normalleşme dönemiyle ilgili atılacak adımları açıklamıştı. Bugün ise virüs salgının bitmesi durumunda böyle bir salgının tekrar oluşmaması için atılacak adımlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Cumhurbaşkanına sunulan raporda 500 sayfalık bir gözetleme sonucunda sonuca varılan 9 maddelik konu başlıkları yer alıyor. Bu sunulan 500 sayfalık raporda günlük hayat rutinlerinden, sağlık, Turizm ve eğitime kadar her konuda atılacak adımlar yer alıyor.

1-Virüs salgınında görev yapan sağlık personellerine psikolojik destek verilmesi.

2-Cumhurbaşkanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle vefat eden vatandaşların ailelerine yardım destekleri.

3- Koronavirüs nedeniyle işten çıkarılan vatandaşlar tespit edilecek.

4- turizm alanında yapılacak seyahatlerin bölgenin risk oranına göre durumu ve virüsten korunmayı anlatan ekipmanlar dağıtılacak.

5- Türkiye vatandaşı olan herkese hijyen kurallarına uymak ve alışkanlık haline getirmesi sağlanacak.

6- sosyal Hizmet kuruluşlarında pandemiyle ilgili planlar yapılacak.

7- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılan okullar belirlenen tarihten önce ekipler tarafından detaylı temizlik ve dezenfekte aşamasına tâbi tutulacak.

8- virüs salgınında görev alan sağlık personelleri için görevlendirme işlemi sağlanacak.

9- virüs taşıma riski olduğu için hayvanlarda pandemi işlemleri devam edecek.

Ülkemizde ki İlk vakanın görülmesinden sonra ki süreçte çok hızlı bir vaka sayısı artışı yaşanmıştı. Hatta ülkemizde görülen ilk vaka çevresinde bulunan 16 vatandaşa bulaştırmasıyla bu virüs salgını artışının en başlangıcı olarak belirlenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının aldığı sıkı tedbirler nedeniyle bugün ülkemizde vaka ve ölüm sayılarında önemli pozitif gelişmeler yaşanıyor. Bu pozitif gelişmelerin yaşanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Ve bakanlar tarafından normalleşme adımları bile belirlendi.

Ülkemizde bir vakanın diğer vatandaşlara virüs bulaştırma oranı 3 hafta önce 2.1 oranındayken geçtiğimiz hafta içerisinde 1.8 düştüğü belirlendi. Koronavirüs bilim kurulu üyeleri ve Sağlık Bankalığına göre bu virüs bulaştırma oranın 1’in altına düşmesi gerektiğini vurguladı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER