Yapılan Yardımlar Türkiye’nin İmajına Güç Kattı

Salgında zorda kalan ülkelere yapılan yardımlar uluslararası kamuoyunda ülkemizin bilinirliğini ve prestijini artırdı. Yapılan yardımlarla beraber ülkemiz imaj tazelemiş oldu.

Yapılan Yardımlar Türkiye’nin İmajına Güç Kattı

Koronavirüs salgınının ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi almasının ardından bir çok ülke çok zor durumda kaldı. Ülkemiz ise başta Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları olmak üzere yapılan çalışmalarla şu ana kadar bir çok ülkeye nazaran başarılı bir süreç geçirdi. Bu başarının yanında diğer ülkelerin yaralarına merhem olmak isteyen ülkemiz, İtalya, ABD, İspanya, İngiltere gibi ülkelerinde içinde olduğu 44 ülkeye yardım malzemeleri gönderdi. Bu durum ülkelere yardım etmenin haklı gururunun yanında ülkemize bilinirlik ve PR çalışması olarak da çok şey kattı.

Uzmanlara göre yapılan bu PR çalışması ilerleyen dönemde Türkiye’nin çok işine yarayacak. Salgın sonrası dönemde ülkeler arası ilişkilerin yeniden değerlendirileceği ve bu yardımlar sayesinde oluşan yeni ilişkiler döneminde Türkiye’nin daha avantajlı ve sağlam ilişkiler kurması bekleniyor. Bu süreçte uluslararası kamuoyunda doktorlarımızın sıkça konuşulduğu da biliniyor. İlerleyen dönemde ülkemizin hem bu başarılı mücadelesi, hem fedakar doktorları hem de yaptığı yardım çalışmaları ile sağlık sektöründe dünyada önemli bir pay sahibi olması bekleniyor. Yani yapılan yardımlar hem insanların yaralarını sarıyor hem de ülkemizin imajına, prestijine güç katıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER