Yeniden satışa çıkan maskenin fiyatı belli oldu

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama ile maske ilgili sorulara son noktayı koydu. Bundan sonra maske en fazla 1 TL ye satılabilecek

Yeniden satışa çıkan maskenin fiyatı belli oldu

Koronavirüs salgını sürecinde en çok tartışılan konulardan biri de maskeler oldu. Maskeler önce piyasa da fahiş fiyatlarla satılmaya başlandı, stokçular maskeleri stoklayarak piyasada maskelerin nadir bulunmasına yol açtı.

Alınan tedbirlerle bu sorun çözüldü ve ardından maskenin ücretsiz dağıtılacağı duyuruldu. Bu karardan sonra kimisi ücretsiz maskesini alabildi, kimisi alamadı. Dağıtım konusunda yaşanan sıkıntılar, hükümet ve muhalefet arasında tartışmalara sebep oldu. Vatandaş ise maske bulamamaktan şikayetçiydi. Bu yaşananlardan sonra hükümet son bir karar vererek maskenin yeniden parayla satılacağını duyurdu.

Bu duyurudan sonra merak edilen ise maskenin fiyatı oldu. Bu konuya da Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama ile açıklık getirdi. Açıklamaya göre bundan sonra cerrahi maske fiyatı KDV dahil 1 TL’den yukarı olamayacak. 8 Mayıs’tan sonra başta İstanbul’dan başlanarak tüm illerde marketlerde de maske satılabilecek. Alınan kararla marketler, medikal firmalar, eczaneler ve internet üzerinden satış yapan ticari siteler maske satışı yapabilecek.

Açıklama da ayrıca maskelerin 50’li paketler halinde satışa sunulacağı ifade edildi. Önümüzde ki haftadan itibaren ise 10’lu paketlerle satılabileceğini belirten Ticaret Bakanlığı, açıklamasında hedeflerinin en kısa ve en kolay şekilde vatandaşların cerrahi maske temin etmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER