Yetimoğlu İnşaat Yapı Market ve Doğalgaz’dan 100 yıl mesajı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde hizmet veren Yetimoğlu İnşaat Yapı Market ve Doğal gaz, Kurtuluşun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı.

Milli mücadele döneminde Türkoğlu’nun önemine işaret eden Yetimoğlu İnşaat Yapı Market ve Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yetimoğlu mesajında şunları kaydetti;

“Yetimoğlu ailesi olarak, sevgili Kahramanmaraşlılar, sevgili edeler ve bacılar, Kahramanmaraş’ta 22 gün ve 22 gece süren milli mücadelenin ilk günlerinde Türkoğlu Bababurun kalesinde İslahiye tarafından gelen Ermeni ve Fransız birliklerinin yolu Bababurun kalesinde kesilmiştir. Büyük mücadelenin ilk günlerinde düşman askerinin Maraş merkeze ulaşması engellenmiştir. Bu mücadele kurtuluşun ilk kıvılcımını yakmıştır. Burada çeteler sayesinde adeta tarihte bir destan yaşanmıştır. Çanakkale’de destan yazan ecdadımız Bababurun kalesinde de Türkoğlu’nun geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizlere bugünleri yaşatan ecdadımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını Yetimoğlu ailesi olarak kutluyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER