Yıllar Sonra Medeniyetin Gitmeye Başladığı Köyde İkinci Bayram Sevinci

21. yüzyılda hala medeniyetin uğramadığı Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ne Başüstü Köyü, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile yıllar sonra medeniyete kavuşuyor.

Yıllar Sonra Medeniyetin Gitmeye Başladığı Köyde İkinci Bayram Sevinci

Kahramanmaraş’ın en ücra köylerinden biri olan, tarihte adından her daim söz ettirmiş, Kahramanmaraş müzesine dahi bir çok yapı eser katmış eski adıyla Nişanıt, yeni adı ile Başüstü Köyü yıllar sonra hak ettiği hizmeti almaya başladı. Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ne bağlı Eshabıl Keyf külliyesi gibi önemli bir tarihi yapının arkasında bulunan köye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışmaları sürdürülüyor.

Köyün meralarına, yaylarına yapılan yol çalışmaları köy halkı tarafından büyük takdir topluyor. Şu an içinde bulunduğumuz bilgi çağında hala telefonların çekmediği, GSM operatörlerinin bile hizmet vermediği, birçok hizmetin kısıtlı olduğu köyde yapılan bu yol çalışması köy halkında büyük heyecan uyandırdı.

Heyecan öyle büyüktü ki yol yapımı için köye gelen ekipler sanki bir devlet erkanı karşılanırcasına alkışlarla karşılanıp büyük ilgi gördü. Köylüsünün bu büyük heyecanını dile getiren Başüstü Mahalle Muhtarı Abbas Kalaycı köylüsünün bu hizmetten çok memnun olduğunu, bu çalışmaların köylü için çok önemli olduğunu bu yüzden ekiplerin büyük bir heyecanla karşılandığını bu heyecanın ekiplere de tesir ettiğini ve onlarında bu aşkla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti ve ; ‘’Köylüm adına bu çalışmanın yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, , Kuzey İlçeler Daire Başkanı Halis Yiğitoğlu ve Kurum Müdürü Yunus Emre Derinöz’e çok minnettarız, onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaylasını, merasını, çobanını düşünüyorlar var olsunlar.’’ İfadelerine yer vererek bu çalışmanın yapılmasını sağlayan isimlere köylüsü adına teşekkür etti.

Yapılan çalışmalar ile önümüzde ki dönemde yaylalarına çıkacak olan Başüstü halkı bu yolların yapılması ile, köye yıllar sonra hizmetin gelmesinin vermiş olduğu sevinçle adeta aynı anda iki bayram yaşamış oldu. Ancak bu sevincin yanında köyde değinilmesi gereken yol dışında bir çok ihtiyacın olduğuna değinen Muhtar: ‘’ İhtiyacımız çok ama bir iki konu oldukça öne çıkıyor. Bunlara öncelikle çare bulunabilirse çok memnun oluruz. Yıllarca Belediye Birliği Başkanlığı yapmış hizmetin ne kadar önemli ve hayati olduğunu bilen Sayın Hayrettin Güngör’den ve İlçe Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Güven’den istirhamımız köyün kanalizasyon sorununa el atılıp, kanalizasyon konusunda yapıla biliniyorsa bir çalışma yapılması ve geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan köyümüzde yaylalarda olan su bulma sorununun bir çözüme kavuşturulması. Bu iki konu köyümüzde en çok sorun teşkil eden iki konu. Bu konularda köyümüze destek verip kayıtsız kalmayacaklarına inancımız tam.’’ Dedi. Ve imkanlar el veriyorsa su kanallarının, hayvan sulama noktalarının yapılmasını, sulama kuyularının açılmasını, dere yataklarında suların toplanmasını, Büyükşehir Belediyesi’nin bize destek olacağına inandığını belirterek talep etti ve bu konularda yetkilileri göreve çağırdı. Yapılan çalışmalardan dolayı şükranlarını ve memnuniyetlerini sunan Muhtar Kalaycı bunların köylünün talepleri olduğunu belirtti ve; ‘’Bu talepleri bizde Başkanımıza iletiyoruz, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Diyerek hem köylüsü adına hem kendi adına çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER