Yüce Allah’ın Af Dileyen Yok Mu Affedeyim Dediği Tüm Müslüman Aleminin Beklediği Gece

Bugün tüm İslam aleminin beklediği o nurlu gece, bu gece tüm duaların kabul edildiği tüm Müslümanların günahlarından af dilemek için Hazreti Allah’ın huzuruna buyurduğu, af dilediği gece bu gece Mübarek Berat Kandili gecesi.

Yüce Allah’ın Af Dileyen Yok Mu Affedeyim Dediği Tüm Müslüman Aleminin Beklediği  Gece

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bu mübarek gece için buyuruyor ki: bu mübarek gecede tüm dualar kabul olunur  bu gece Hazreti Allah ondan af dileyen bütün ümmetinin affını kabul eder diye buyuruyor.
Yaradan Yüce Allah meleklerine ; bu gece için derdine derman isteyen yok mu derdine şifa vereyim, af dileyen yok mu onu affedeyim,  sıkıntıda olan ve darda kalan yok mu ona yardım edeyim  yani bizde bu gece kim ne isterse verelim buyuruyor
Yüce rabbimizin bu dünyayı bir düzen bir uyum içinde yaratarak bu dünyaya insanoğlunu koydu ve bir sınava tabi tutuyor. Bu gece Yüce Allah’ın zor sınavlarını hafifletmek bu dünya da bizlere verdiği nimetler için ona şükür etmemiz gerekiyor. Bu gece de Allah’a şükür etmek için, Allah’a hamd dilemek için en hayırlı ve uğurlu gecedir. Çünkü bu gece insan oğlunun yaşayacağı her olay her rızkı melekler tarafından insanoğluna verilir. Bu geceden diğer yıl Berat gecesine kadar ki süreçte bir insanın yaşayacağı tüm olaylar o insana nasip olacak bütün rızıklar yüce Allah tarafından belirlenir. 
 Hazret-i Âişe validemize bir ümmeti şu soruyu soruyor ve Hazret-i Âişe validemizin verdiği şu güzel cevaba bakın.  Yüce Allah sizi Hazret-i Âişe validemizi günah işlemekten muhafaza buyurduğu halde siz neden bu mübarek gecede bu kadar çok ibadet ettiniz diye sorar Hazret-i Âişe validemiz cevabında buyuru ki ; Bende şükreden kul olmayayım mı ? Bizi dünya ya getiren bu rızkı bize veren rabbime şükür etmeyeyim mi? Bu gece bir yıl içinde doğacak tüm bebekler bu gece deftere yazılır, bu gece içinde öleceklerin isimleri belirlenir.  Bu gece herkesin rızkı belirlenir ve bu mübarek gece de herkesin amelleri Yüce Allah’a arz edilir cevabını verir.
Bu mübarek günde, bu hayırlı gece de ellerimizi semaya gönlümüzü Hazreti Allah’a çevirip tüm dünyanın huzura emesi için bütün Peygamber ümmetinin sağlığa huzura ve kardeşliğe eskisi gibi bağlanması için yaradan Yüce Allah’a dualar ve şükürler yapmamız gerekiyor. 
İslamiyet’in sembolü olan ve Müslümanların kıblesi olan Kabe dünya da ilk defa ibadete kapatıldı. Ardından tüm camiiler ibadete kapatıldı.  Tabi ki buda  dünya da olan her şey gibi Yüce Allah’ın ol demesiyle oldu.  Yüce Allah artık kendi ümmetini bile evinde ibadete kabul etmiyor, Allah artık bizi kendi evine kabul etmiyor çünkü insanoğlu Allah’ın emirlerini yerine getirmez oldu, artık insanoğlu Yaradan Yüce Mevla’ya şirk koşmaya başladı. Bu yüzden Allah’a dua ederek dünyamızı eski huzuruna kavuşması için ve Kabe’yi ve camilerin kapanmasına neden olan , Dünyada ki tüm insanoğlunun üzerine çöken bu virüs illetinden korunmak ve kurtulmak için ve devamında daha güzel günler görmek için Allah’tan bize iman gücü vermesi için yakaralım. 
 Hasan-ı Basri hazretleri, Şabanın 15. günü, sanki mezardan çıkmış gibi, yüzü çok solgun görülürdü. Bu üzüntünün sebebini sorduklarında buyurdu ki:
Biliyorum ki, günahım vardır. Günahım affedilmezse, sevaplarım da kabul edilmezse, hâlim nice olur diye korkumdan benzim sararıyordu cevabını verir.
 Bu sebeple bu gece bol dua edelim.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER