Yunanistan’a geçen mültecilerin sayısı 117 bin’i geçti

Türkiye’nin sınır kapılarından geçerek Suriyeli mültecileri durdurmama kararı almasının ardından neredeyse tüm Türkiye’deki Suriyeliler Edirne sınır kapısına akın etti. Süleyman Soylu’nun son açıkladığı verilere göre Yunanistan’a geçen Suriyeli mülteci sayısı 117 bin 667’ye ulaştı.

Yunanistan’a geçen mültecilerin sayısı 117 bin’i geçti

Esad’ın hain İdlib saldırısının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli mülteciler için sınır kapılarını Mültecilerin Avrupa’ya gitmesine olanak sağladı. Bununla birlikte Suriye’den kaçarak Türkiye’de yaşamını sürdüren mültecilerin büyük bir çoğunluğu Edirne sınır kapısına dayandı.  Avrupa’ya gitmek için her gün Yunanistan polisi ile sınırda zor anlar yaşayan mülteciler zorda olsa sınırı geçmeyi başarıyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son paylaştığı bilgilere göre Edirne sınır kapısından Yunanistan’a geçen Suriyeli mültecilerin sayısının 117 bin 667’ye yükseldiğini duyurdu.

Bu durumdan rahatsız olan Yunanistan sınırdan geçmek isteyen Suriyelilere engellemek için sınırda ki duvarların üstüne jiletli teller ve çoluk çocuk yaşlı genç ayırt etmeden gaz bombalı müdahaleler gerçekleştiriyor. Yunanistan’ın bu sert tutumu dünya basınında ve kamuoyunda gündem oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER