Yüzlerce Kahramanmaraşlı Irakta Mahsur Kaldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında dünya ülkelerinin sınır kapılarını kapatmasıyla yüzlerce Türk vatandaşı bulundukları ülkelerde mahsur kaldı. Vatandaşlar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Büyükelçiliği'nden yardım istiyor.

Yüzlerce Kahramanmaraşlı Irakta Mahsur Kaldı

Virüs salgını sonrası Terkiye sınırlarını kapatınca Irak’ın Balad şehrinde mahsur kalan sayıları 1000’ni bulan Tır ve Kamyon şoförleri çok kötü hayat şartlarında Türkiye ye dönmeyi bekliyorlar.

Irakta kalan vatandaşlar, Türk Dışişleri Bakanlığına seslerini duyurabilmenin çabası içerisindeler. Ulaşabildikleri her platforma resimlerini ve videolarını gönderiyorlar. Ama henüz sesimizi duyuramadık diyorlar. Türkiye’deki aileleri de coronavirüsünden dolayı şoförlerin hayatından endişe duyuyorlar. İlgilerden yardım beklediklerini dile getiriyorlar.

Ayrıca Kahramanmaraş'tan Irak’a çalışmaya giden yaklaşık 300 inşaat işçisi de mahsur kalanlar arasında bulunuyor.

İşçiler, kendilerini götüren taşeron firmalar aracılığı ile Milletvekilleri ve Bakanlara ulaştıklarını fakat firma yetkililerinin ‘şu anda bekleyin, planlama yapılıyor’ dediklerini aktarıyorlar.

İşçiler, “Biz burada Coronavirüsüne yakalanmak istemiyoruz, burada Coronaya yakalanırsak bize bakacak doğru düzgün ne doktor bulabiliriz ne de hekim bulabiliriz. Bizi böyle bir hastalık yakalarsa bizi Türk hekimlerine emanet etsinler, bizi ülkemize emanet etsinler.” Diyorlar.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER