İmamoğlu’nun Emriyle Basılan Kitapçıkla İlgili Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'ndan Suç Duyurusu

23 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından dağıtılan inanç özgürlüğü kitapçığında papaz, imam, haham ve alevi dedesinin yan yana oturduğu görselle ilgili Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir Ekrem İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunacak.

İmamoğlu’nun Emriyle Basılan Kitapçıkla İlgili Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'ndan Suç Duyurusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbullu vatandaşlara ve çocuklara inanç özgürlüğünü anlatmak için bir kitapçık dağıtıldı. Dağıtılan kitapçıkta papaz, imam, haham ve alevi dedesinin yan yana oturmasından dolayı Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir konuyla ilgili açıklamada bulundu. Özdemir Özdemir, Ekrem İmamoğlu İstanbul gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birine belediye Başkanlığı yapıyor bu yüzden diğer belediyelerden daha dikkatli ve duyarlı olması gerek. Ama Ekrem İmamoğlu 23 Nisan’da çocuklar için bastırdığı inanç özgürlüğü kitapçığında Alevileri İslamiyet’in dışında olarak göstermesi 16 Milyonluk İstanbul halkını rencide etmekten başka bir şey yapmadı. Onun bu davranışını kendi Cehaleti olarak görüyorum Alevilikle İslam iç içe olan bir inanıştır. Ekrem İmamoğlu’nu önce Hoca Ahmet Yesevi’yi sonra da Hoca Ahmet Yesevi Dergahında yetişen Hacı Bayram Velileri, Konya Mevlanaları, Hasan Dede Velileri, Hünkar Hacı Bektaşi Velilerin hayatını okumaya davet ediyorum dedi.

Ayrıca Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, çocukların bu küçük yaşta siyasete de ortak etmeye çalıştıklarına da vurgulayan Özdemir Özdemir 23 Nisan’da Ekrem İmamoğlu çocuklar için 100 bin kitap bastırdı ama bu kitap bu yaştaki çocuklar için eğitici bir kitap olmalıydı ama daha çok sanki dini siyasete sürükler derecede bir kitaptı dedi.

Özdemir Özdemir, bu olay benim için ve Alevi Toplumu için büyük bir ayıptır. Bu olay beni ve Alevi toplumunu en içten şekilde etkiledi ve üzdü. Aslında Alevilik Ünlü Türk alimlerin yetiştiği bir tarikattır. Aslıdan Alevilik öz Türklüktür. Alevilik tarikatı İslamiyet’in özüdür ve bu konuyu araştıran herkes bu sonuçlara ulaşacaktır. Ekrem İmamoğlu kendi basit ve gereksiz şartlarıyla Aleviliği bilmeden tanımlamasın sadece üstüne düşen görev olan belediye başkanlığını yapsın dedi. Biz Alevi toplumu olaraktan da Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da özür dilemesini istiyoruz.

Pazartesi günü Ekrem İmamoğlu'nun hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin hakkı
Engin hakkı - 4 yıl Önce

Ben alevî olarak .ekrem başkanı doğru tespitinden dolayı destekliyorum. İslamiyet alevilik deyildir. Alevilik islamiyet deyildir.

SIRADAKİ HABER