Kahramanmaraş Sağlık-Sen’e Soğuk Duş

Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubede ki yasa, yönetmelik ve tüzüklere aykırı yapılan usulsüzlüklere ve hak gaspına mahkeme dur dedi, Yargıtay onadı.

Kahramanmaraş Sağlık-Sen’e Soğuk Duş

Kahramanmaraş Sağlık-Sen şubesinin 5. Genel Kurulu yapılan itirazlar, bilirkişi raporları ile ortaya çıkarılan usul, yasa, tüzük ve delege yönetmeliğine aykırı yapılan iş ve işlemler nedeniyle Kahramanmaraş 1. İş Mahkemesi tarafından tüm sonuçları ile birlikte iptal edilmiş ve bu iptal Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından da onaylanmıştır.

5. Olağan kongrede usulsüzlük yapan ekibin 6. Olağan kongrede de seçilmesi olayı daha da karmaşık hale getirirken gözler şimdi Sağlık Sen Genel Merkezinden gelecek habere çevrildi.

Peki olaylar nasıl gelişmişti?

Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubesi 20.09.2014 tarihinde 5. Olağan Kongresini yaptı ancak yapılan seçimde oy kullanan delegelerin yönetmeliğe aykırı olarak seçildiği, kanun, yasa ve tüzüklere uyulmadığı gerekçesi ile bir gurup sendika üyesi tarafından dava açıldı, açılan dava Kahramanmaraş 1. İş Mahkemesi tarafından reddedildi, davacı gurup bu red kararını Yargıtay’a götürdü ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi 1. İş mahkemesinin kararını bozarak yargılamanın tekrar yapılmasını istedi, bilirkişi atanarak yapılan yargılama sonunda Mahkeme tarafından 5 Olağan kongrenin bütün sonuçları ile iptaline karar verilerek şubeye kayyum atandı ancak sendika kayyuma direnerek tekrar mahkemeye itiraz etti. Bu arada 6. Olağan kongre yapıldı ve aynı ekip yine yönetime geldi, yapılan itirazı da değerlendiren Kahramanmaraş 1. İş mahkemesi ‘6 Olağan kongrenin yapılmasından dolayı bir önceki 5. Olağan kongre davasının sonuçsuz kaldığını’ belirtti ve ‘Karar verilmesine yar olmadığı’ kararını verdi. Davacı taraf bu kez de verilen bu kararı Yargıtay’a götürdü Yargıtay davacı tarafı haklı bularak ‘Sendika Genel Kurulunun iptaline ilişkin dava sürerken süresi geldiği için yapılan olağan genel kurulun davayı konusuz bırakamayacağı ve sendika gelen kurullarının her birinin birbirinden farklı hukuki sonuçlar doğuracağı’ndan bahisle bozulmasına karar verdi. Kahramanmaraş 1. İş Mahkemesinin 2019/381 esas, 2019/274 sayılı kararı ile Kahramanmaraş Sağlık Sen şubesinin 20.09.2014 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurul tüm sonuçları ile birlikte iptal edilmiş ve bu kararda Yargıtay 22. Hukuk Dairesinin 2020/1796 sayılı esas, 2020/6260 sayılı kararı ile onandı.

Gözler Genel Merkezde;

Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubesinin 5.Olağan kongresinin Mahkeme tarafından iptali, Yargıtay tarafından da onanması üzerine gözler 5.000 üyesi olan sendikanın genel merkezine çevrildi. Kararla ilgili görüşlerine başvurduğumuz hukuk insanları Yargıtayı’ın özellikle ‘Sendika gelen kurullarının her birinin birbirinden farklı hukuki sonuçlar doğuracağı’ kararının dikkate alınması gerektiği, 5 Olağan kurulda ki usulsüzlükleri mahkeme kararı ile sabit olan ve 6. Olağan Kurulda tekrar seçilen bu yönetimin derhal görevden el çektirilmesi ve sendikayı Olağan üstü kongreye götürecek bir kişinin atanması gerektiğini dile getirdiler.

 Sonuç Merakla Bekleniyor.

Kahramanmaraş Sağlık-Sen Sendikası 5. Olağan Genel Kurulu’nun iptal edilmesi ardından şu an görevde olan ve aynı kişilerden oluşan 6. Olağan Genel Kurulun akıbetinin ne olacağı, Nasıl ki bir binanın 5. Katı olmadan 6. Katı olamayacağı gibi 5. Genel Kurulu tüm sonuçları ile iptal edilen Kahramanmaraş Sağlık-Sen Sendikası’nın 6. Genel Kurulunda ile görevine devam eden yönetimin burada kalıp kalmayacağı, Genel Merkezin bu konudaki tavının ne olacağı bu durum karşısında  mevcut üyelerinde alacakları karar merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2020, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER