2020 Siyasetinde 3 isim

2020 yılında Türkiye siyasi anlamda birçok konuda farklı çekişmeler ve yenilikler olacak.

2020 Siyasetinde 3 isim

Bunların başında da şüphesiz Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni kuracakları partiler yer alıyor. 2020 yılında bu isimlerle birlikte siyasi hayatta sıkça karşılaşılacak başka bir isimde HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş olarak nitelendiriliyor.

Siyaset uzmanları Türkiye siyasetinin yeniden şekil aldığını ve genç isimlerin siyasi arenaya renk katabileceğini ifade ediyor.

Gazeteci Muttalip Akkuş Türkiye’nin önümüzdeki süreçte birçok konuda yeniliklere ve değişikliklere gebe olduğunu ifade ederek “Türkiye’de artık halk kabuğuna sığmayan daha uzlaşı ve ekonomik anlam da gelişmeye açık insanları istiyor. Yeni gelen jenerasyon ise Erdoğan gibi çok önemli bir lidere çok sıcak bakmıyor. Hepsinin kafasında birkaç profil yer alıyor. Mesela Ali Babacan bir profil olarak görülüyor. Mesela Ekrem İmamoğlu bir profil olarak görülüyor. “ dedi.

Akkuş Türkiye’nin daha genç isimlerle bundan sonra siyaset yapacağını dile getirerek, sadece lafta kalan cümleler de artık itibar görmeyecek. İnsanların Türkiye’de her şeyden çok ekonomik durumunu düşündüğünü anlatan Akkuş “Artık hiçbir lider demesin ki seçim çanta da keklik. Tabandan yayılan bir isyan ve Ak Parti’den bir kaçış var. Halen ülkücü bir taban olduğundan MHP’nin olası muhalefetteki yeri sağlam diyebiliriz. Ama merkez sağda işler çok karışık. “ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER